h

SP-oproep: Sta op voor de zorg! Ga 8 juni mee naar Amsterdam

2 juni 2013

SP-oproep: Sta op voor de zorg! Ga 8 juni mee naar Amsterdam

Het bestuur van de SP roept mensen uit Boxtel op om op 8 juni mee te gaan met het gratis busvervoer naar de grootscheepse zorgdemonstratie in Amsterdam tegen de afbraakplannen van het kabinet Rutte. De SP-Tweede Kamerleden Emile Roemer en Renske Leijten zullen daar ook het woord voeren.

Afbraakplannen zorg moeten van tafel
Er komt veel storm aan op het gebied van de gezondheidszorg. Het basispakket wordt uitgekleed, dus patiënten moeten meer zelf gaan betalen. Ouderenzorg wordt afgebroken en daarmee worden vele ouderen in de kou gezet. Familie die meer moet doen? Dat is een gelegenheidsargument om bezuinigingen te verkopen, we hebben namelijk al meer dan 3,5 miljoen mantelzorgers in Nederland. Dit kabinet bezuinigt de huishoudelijke hulp voor 40 procent weg, dat kost 50.000 thuiszorgbanen en daarmee verliezen 170.000 mensen hun thuiszorg. En als klap op de vuurpijl mogen gemeente veel meer zorg gaan organiseren voor minder geld. Dit kabinet kiest voor hard snijden in voorzieningen en geeft een hard signaal af naar de patiënt: u bent te duur! Tegelijkertijd doet zij niets aan fraude, laat winsten woekeren bij zorgverzekeraars en zorgaanbieders. Daar waar verspilling en bureaucratie klacht nummer 1 is in de zorg, breekt de regering de solidariteit af. Hier moeten we natuurlijk tegen op staan! 8 juni is een geschikte gelegenheid om dit kabinet te laten weten dat we het zat zijn. De zorg is van grote waarde voor ons allemaal, die niet weg mag worden gesaneerd. Het alternatief is tweedeling en verschraling.

Schrijf je in voor het gratis busvervoer naar Amsterdam
De manifestatie begint om 12 uur met een demonstratie vanaf Czaar Peterstraat in Amsterdam. Van 13 tot 15 uur is er een uitgebreid programma met sprekers in het Oosterpark. Ook Emile Roemer en Renske Leijten van de SP zijn van de partij. De vakbond Abvakabo FNV verzorgt vanuit heel Nederland gratis bussen naar Amsterdam. SP-voorzitter Teun Pijnenburg beveelt deelname aan de manifestatie van harte aan: ‘Het wordt tijd dat er massaal verzet komt tegen de asociale zorgplannen van dit kabinet, waar veel kwetsbare mensen de dupe van worden. Alleen verzet vanuit de bevolking kan deze afbraak tegenhouden. Ik hoop dat er vanuit Boxtel veel mensen meegaan op 8 juni.’ Wilt u gebruik maken van de busservice, meldt u dan aan via boxtel@sp.nl (graag naam, adres en telefoonnummer vermelden) of bel 676058. De vertrektijd van de bus zal ongeveer 10 uur zijn. U krijgt over de vertrektijd en plaats nog nader bericht.

8 juni 2013: Strijd voor thuiszorg.

U bent hier