h

ROOD laat mensen zien hoe onmogelijk de 3% begrotingstekort is

2 augustus 2013

ROOD laat mensen zien hoe onmogelijk de 3% begrotingstekort is

In de tropische temperaturen die op donderdag 1 augustus heersten, stond ROOD met een limbo-actie bij de Langspier in Boxtel. De actie was bedoeld om aandacht te vragen voor de voornemens van het kabinet om onder de 3% begrotingstekort te blijven, zoals Brussel wil.

“Onder de 3% door dansen levert op allerlei terreinen onacceptabele bezuinigingen op. Zo moet er bezuinigd worden op onderwijs en op de zorg; twee pijlers van onze samenleving.”, aldus Sander van Kasteren, contactpersoon van ROOD. “Het is erg lastig om onder de stok door te dansen, maar genoeg bezuinigen is ook niet te doen. Dit limbodansen staat symbool voor hoe zwaar de bezuinigingen zijn.” De SP vindt de 3%-norm onverantwoord in tijden van crisis, waarin mensen toch al niet zeker zijn van hun baan en sociale voorzieningen.

“In tijden van crisis moet je juist extra investeren in de sociaal zwakkeren, omdat die het in betere tijden al hard te halen hebben”, vervolgt Van Kasteren. Ook op de kermis is ROOD te vinden met acties tegen het huidige asociale kabinetsbeleid.

U bent hier