h

SP woedend over gemeentelijk persbericht leerlingenvervoer

11 september 2013

SP woedend over gemeentelijk persbericht leerlingenvervoer

De Boxtelse SP-fractie heeft afgelopen maandag in de commissie maatschappelijke zaken woedend gereageerd op een persbericht van de gemeente over het leerlingenvervoer. In een persbericht dat vlak voor de commissievergadering werd uitgegeven stelt de gemeente dat 9 op de 10 aanvragen om leerlingenvervoer zijn gehonoreerd en dat er slechts sprake is van een klein groepje klagers. 'Een klap in het gezicht van de mensen die zo boos zijn en in onzekerheid zitten', reageerde een zeer boze SP-fractievoorzitter Eric van den Broek. Om daaraan toe te voegen dat ook nog eens 29% van de aanvragen niet eens is afgehandeld.

Ongepast
De SP is al langer kritisch op de zeer gebrekkig lopende invoering van de nieuwe beleidsregels in het leerlingenvervoer, maar het persbericht waarin de gemeente zich ook nog eens op de eigen borst lijkt te kloppen schoot bij raadslid Van den Broek compleet in het verkeerde keelgat: 'Totaal ongepast', zo reageerde Van den Broek vinnig. 'De gemeente gaat met dit persbericht totaal voorbij aan de klachten van veel mensen. In het persbericht wordt gesproken over een kleine groep, terwijl er vele ouders klachten hebben en sowieso 29% van de aanvragen nog niet is afgehandeld. Dan is zo'n persbericht wel heel voorbarig.'

Ouders verontwaardigd
Ook verschillende ouders op de volle publieke tribune reageerden verontwaardigd en voelden zich in hun hemd gezet: 'We worden duidelijk niet serieus genomen'.

Verantwoordelijk wethouder De Man erkende uiteindelijk wel dat de gemeente grote steken heeft laten vallen en beloofde beterschap aan ouders. Er komt nu onder meer een klankbordgroep voor ouders, waarin men mee kan denken over de te volgen procedure.

U bent hier