h

De politieke toekomst van Het Groene Woud in Boxtel

11 november 2013

De politieke toekomst van Het Groene Woud in Boxtel

Op dinsdagavond 19 november vanaf 19.30 uur organiseren twee Boxtelse politieke partijen namelijk Combinatie95 en de Socialistische Partij Afdeling Boxtel een thema-avond over Landbouw, Natuur en Landschap. De avond wordt onder leiding van burgemeester Mark Buijs gehouden in Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7 in Boxtel. Drie sprekers houden inleidingen, waarna de politiek en het publiek het woord krijgt.

De Boxtelse wethouder Peter van de Wiel trapt de avond af met een woord van welkom en een korte uiteenzetting van de bedoeling van de avond. Hij geeft vervolgens het stokje door aan de Boxtelse burgemeester Mark Buijs, die als dagvoorzitter de avond zal leiden.

De eerste spreker van de avond is gedeputeerde Johan van den Hout die het nieuwe Brabantse natuur- en landschapsbeleid vorm gegeven heeft waarbij veel aandacht is weggelegd voor Het Groene Woud. Hij benadert de toekomst van Het Groene Woud vanuit de landbouw.

De tweede inleider is oud-gedeputeerde Jules Iding die als een van de eerste als professional betrokken was bij de totstandkoming van Het Groene Woud. Later als gedeputeerde bleef zijn belangstelling voor dit nationaal landschap. Hij benadert Het Groene Woud vanuit de biodiversiteit, vanuit de natuur.

De derde inleider is Ger van den Oetelaar, oud-wethouder van de gemeente Boxtel en bestuurslid van de Streekraad Het Groene Woud. Hij zal Het Groene Woud benaderen vanuit de landschapswaarden.

De drie inleiders tonen een toekomstperspectief voor Het Groene Woud dat o.a. waargemaakt zal moeten worden door de verschillende overheden, waaronder de gemeenten.
De centrale gemeente in Het Groene Woud is de gemeente Boxtel, welke als vanouds een initiërende rol heeft gespeeld bij de versterking van de waarden in Het Groene Woud. Een goed voorbeeld is het 30 miljoen grote project “Kloppend Hart” dat getrokken wordt door de gemeente Boxtel.

De drie inleiders zullen de Boxtelse politiek uitdagen en in discussie gaan met de toehoorders.

Aan het eind van de avond zullen de twee Boxtelse politieke partijen Combinatie95 en SP hun politiek antwoord geven naar aanleiding van de inleidingen en discussie. De beide partijen gaan dan duidelijk maken wat hun inzet zal zijn voor de komende bestuursperiode in Boxtel.

U bent hier