h

Teken de petitie GEEN VLUCHTEN NA ELVEN!

6 december 2013

Teken de petitie GEEN VLUCHTEN NA ELVEN!

Onder DE NAAM “Geen vluchten na elven” is een nieuwe actiegroep opgericht, die zich specifiek richt op de openingstijden van het vliegveld Eindhoven Airport. De actiegroep wordt gesteund door het Platform de 10 geboden voor Eindhoven Airport.

In het concept-luchthavenbesluit voor Eindhoven Airport worden de openingstijden opnieuw verder opgerekt. Tussen 23.00 en 24.00 worden 8 reguliere landingen toegestaan. Bij overmacht kan er zelfs geland worden tot 01.00 en mag er worden opgestegen na 23.00. Ten overvloede wordt er ook in het weekend al vanaf 7.00 gevlogen.

Dit gaat zelfs verder dan in het Aldersadvies staat. Alders hield het nog op drie, wat ook al teveel is. Mensen hebben recht op acht uur slaap.
Verder lag er de afspraak dat er in het weekend niet vóór acht uur gevlogen zou worden. Ook die afspraak wordt in het concept-Luchthavenbesluit verdonkeremaand.

Omwonenden zijn dus de afgelopen jaren massaal voor de gek gehouden, men blijkt ook al sluipend begonnen te zijn met landen na elven. Acht reguliere landingen na 23.00 betekent dat het vliegveld gewoon open blijft tot 24.00. Acht landingen tussen 23.00 en 24.00 is dubbel zoveel als er gemiddeld per uur overdag landen, en dat juist als mensen proberen in slaap te komen. Elke 7,5 minuut zal er een vliegtuig landen, slapen is dan onmogelijk. Daarna zal men tot 01.00 opnieuw onverwacht wakker worden van de landingen die van de extensieregeling gebruik maken.

Op een gegeven moment is genoeg genoeg! En dat moment is nu.
Wilt u dus ’s nachts ook acht uur kunnen slapen?
Ga naar http://www.petities24.com/geen_vluchten_na_elven en teken deze petitie.

Men hoeft er alleen een emailadres voor te hebben. Na ondertekening van de petitie krijgt u een email ter bevestiging.
In de tekst van de petitie staat verdere informatie.

Voor meer informatie Bernard Gerard, 040-2454879, bjmgerard@gmail.com

U bent hier