h

Weer eigen bijdragen voor onderhouds- en reparatiekosten van trapliften

5 december 2013

Weer eigen bijdragen voor onderhouds- en reparatiekosten van trapliften

Mensen met een traplift worden helemaal gek van de gemeente. Tot driemaal toe is nu de regeling voor een eigen bijdrage van de onderhouds- en reparatiekosten voor trapliften veranderd. SP-fractievoorzitter Eric van den Broek spreekt van een WMO jojo-beleid.

Jojo-beleid
Anderhalf jaar geleden kregen WMO-cliënten die gebruik maken van een traplift een brief van de gemeente waarin stond dat ze ook een eigen bijdrage moesten gaan betalen voor de onderhouds- en reparatiekosten van hun traplift. Een half jaar later kregen ze bericht van de gemeente dat deze regeling teruggedraaid werd en dat ze geen eigen bijdrage hoefden te betalen voor de reparatie- en onderhoudskosten. En onlangs kregen ze een derde brief met de mededeling dat ze weer wél een eigen bijdrage over de onderhouds- en reparatiekosten moeten gaan betalen. De gemeente handelt hier als een onbetrouwbare overheid en mensen weten niet meer waar ze aan toe zijn. Voor een aantal WMO-cliënten betekent het een concrete verslechtering, want zij zullen meer eigen bijdrage moeten gaan betalen. SP-fractievoorzitter Eric van den Broek sprak in de commissie Maatschappelijke Zaken van een jojo-beleid. Verantwoordelijk wethouder De Man gaf aan dat het nieuwe beleid juridisch dicht zit en dat alle cliënten inmiddels persoonlijk zijn geïnformeerd.

Onduidelijkheid over evaluatie
De wethouder kwam in de vergadering terug op de eerder gedane toezegging om een representatieve steekproef te houden om de klanttevredenheid met betrekking tot de WMO. ‘Dat houd ik op dit moment in beraad’, was het teleurstellende antwoord van de wethouder op de vraag van de SP.

U bent hier