h

Estafetteloop voor SP-actie ‘Geen kind aan de kant'

22 januari 2014

Estafetteloop voor SP-actie ‘Geen kind aan de kant'

Op zaterdag 25 januari organiseert de SP-werkgroep ‘Geen kind aan de kant’ een estafetteloop van 10.00 – 16.00 uur bij De Walnoot. Het doel is om via  sponsoring van de lopers geld in te zamelen voor kinderen die het wat minder hebben. We willen hen in de zomervakantie enkele leuke activiteiten aanbieden. Dit zal gebeuren in overleg met de Voedselbank en de Vincentiusvereniging.

Leerlingen van scholen gaan sponsors zoeken (vanaf 1 euro) en moeten daarvoor één of enkele rondjes in de omgeving van De Walnoot lopen.
Ook volwassenen zijn welkom. Zij kunnen op de dag zelf met een geldbedrag sponsoren en/of  meelopen voor het goede doel. Bezoekers kunnen ter plekke donaties doen voor het goede doel.
 
Naast de estafetteloop kunnen kinderen ook voetballen, basketballen, sjoelen en kegel vangen. Er zijn ook  workshops Yoga en Tai chi. Ook de welbekende SP-Soepexpress zal met heerlijke tomatensoep aanwezig zijn.
 
De SP-werkgroep ‘Geen kind aan de kant’ vindt het onaanvaardbaar dat in een rijk land als Nederland bijna 400.000 kinderen in armoede moeten opgroeien. In Boxtel gaat het om zo’n 750 kinderen van 0-18 jaar. Kinderen moeten niet aan de kant staan, ze moeten mee kunnen doen met andere kinderen. De werkgroep heeft er via sponsoring al voor gezorgd dat 42 arme kinderen het Sinterklaas -feest van de Voedselbank hebben kunnen vieren. En er volgen nog meer acties.
 

DOE  MEE, KOM  ZATERDAG  25  JANUARI  NAAR  DE  WALNOOT!

Reactie toevoegen

U bent hier