h

SP boxtel op 20e SP-congres

23 februari 2014

SP boxtel op 20e SP-congres

Afgelopen zaterdag was een afvaardiging van SP Boxtel aanwezig op het 20e SP-congres in Amersfoort.

Op het congres werd onder meer het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen vastgesteld.

Amendement Schaliegas
Tijdens het stemmen op de wijzigingsvoorstellen voor het verkiezingsprogramma van de Europese verkiezingen werd er massaal voor een amendement schaliegas gestemd dat stelt dat schaliegas geen alternatief is voor de opwekking van energie vanwege de risico's en het afval. De Boxtelse afvaardiging was uiteraard verrukt met deze uitspraak van het congres.
 
Aftrap campagne gemeenteraadsverkiezingen
SP-leider Emile Roemer heeft zaterdag op het SP-congres de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen officieel afgetrapt. 'We moeten afrekenen met cynische politiek. Van al die Haagse spelletjes ben ik de afgelopen weken knap misselijk geworden. De SP doet in meer gemeenten dan ooit mee met de verkiezingen. Tweederde van de bevolking kan nu lokaal SP stemmen. Wij zijn het 100 procent sociale alternatief.'
 
 

Reactie toevoegen

U bent hier