h

SP presenteert verkiezingsprogramma ‘Boxtel:100% sociaal’

24 februari 2014

SP presenteert verkiezingsprogramma ‘Boxtel:100% sociaal’

Kandidaten SP gaan in verkiezingscampagne ruim 8.000 huisbezoeken afleggen.

De verkiezingscampagne van de SP in Boxtel gaat een spectaculaire invulling krijgen. De SP presenteerde zich de voorbije weken al met billboards, een huis-aan-huiskrant, verkiezingsaffiches, Valentijnskaartjes en een sportdag en benefietconcert in het kader van het armoedeproject. In het kader van de verkiezingen gaan lijsttrekkers Eric van den Broek en Dave van de Ven, samen met andere kandidaten tevens ruim 8.000 huisbezoeken afleggen. Intussen wordt deze week onder het motto ‘Boxtel: 100% sociaal’ het verkiezingsprogramma van de SP gepresenteerd.

Altijd actief
De SP gaat tijdens de verkiezingscampagne richting 19 maart aanstaande natuurlijk veelvuldig de straat op. ‘Dat doen we trouwens niet alleen in verkiezingstijd, maar ook buiten verkiezingstijd zijn wij voortdurend onder de mensen te vinden met onze hulpdienstactiviteiten, de werkgroep armoedebeleid, buurtenquêtes, folderacties voor het behoud van De Braken en de gemeentevijver, huis-aan-huiswervingsacties en ga zo maar door’, zeggen lijsttrekkers Eric van den Broek en Dave van de Ven. ‘Maar in verkiezingstijd zijn we natuurlijk ook op straat te vinden.’
 
8.000 huisbezoeken
De belangrijkste actie tijdens de verkiezingsstrijd is het huis-aan-huis afgeven van de verkiezingsfolders. ‘Andere partijen gooien de folders in de brievenbus of laten dat doen, maar wij gaan de folders zoveel als mogelijk persoonlijk afgeven’, zegt Dave van de Ven. ‘Dat verhoogt de attentiewaarde en zo halen we het persoonlijke contact met mensen aan’. In totaal zullen in Boxtel zo’n 12.500 huis-aan-huis-kranten worden verspreid, waarvan er zo’n 8.000 zullen worden afgegeven tijdens de huisbezoeken.
 
Tomatenschuursponzen
Uiteraard zullen ook de alom gewaardeerde en bij iedereen in Boxtel bekende pannenschuursponzen weer centraal in de campagne worden uitgedeeld. De Boxtelse SP-afdeling heeft er inmiddels een paar duizend binnen om in Boxtel te verspreiden.
 
Uitkomsten werkgroep armoede
De afgelopen weken presenteerde de SP-werkgroep ‘Geen kind aan de kant’ een aantal initiatieven om geld op te halen voor kinderen in armoede. Zo werden er op de vlooienmarkt in De Rots schaatsen verkocht, werd een sportdag voor jongeren georganiseerd bij De Walnoot en organiseerde de SP een benefietconcert met Boxtelse bands in De Rots. 
 
De SP vraagt in haar verkiezingsprogramma speciaal aandacht voor kinderen en armoede en zal dit thema ook terug laten komen in haar verkiezingscampagne.
 
Weekmarkt
Op vrijdag 14 maart zal de SP de weekmarkt aan doen om met mensen in gesprek te gaan en schuursponsjes uit te delen.
 
Tomaatflyers & laatste dagenkaarten
Gedurende de campagne zullen op diverse gelegenheden zo’n 8.000 tomaatflyers worden verspreid, o.a. op de weekmarkt.
 
In de laatste dagen van de campagne naar woensdag 19 maart aanstaande zal de SP nog een eindspurt inzetten om mensen naar de stembus te lokken. Daar zullen speciale laatste dagkaarten voor worden gebruikt.
 
Verkiezingsprogramma ‘Boxtel:100% sociaal’
Deze week presenteerde de SP haar verkiezingsprogramma, met de titel ‘Boxtel: 100% sociaal’. In de inleiding van het verkiezingsprogramma veegt de SP de vloer aan met het bestuurlijke wanbeleid dat de afgelopen jaren in Boxtel gevoerd is en uiteindelijk in augustus vorig jaar leidde tot een bestuurscrisis. ‘Alle partijen zullen weer allerlei beloftes doen en beloven dat de burger betrokken moet worden bij het maken van beleid. Maar de werkelijkheid was in Boxtel de afgelopen jaren wel anders. De coalitie van Balans, Combinatie95, PvdA/Groenlinks en Inbox heeft werkelijk iedereen tegen zich in het harnas gejaagd, hield er regelmatig een verborgen agenda op na en de mening van individuele burgers en adviesgroepen werd voortdurend genegeerd en gepasseerd.
 
De speerpunten van de SP zijn: aanpak armoede, zorg voor kwetsbare groepen, betere inspraak, aantrekkelijker centrum, meer sociale huurwoningen en meer aandacht voor natuur en milieu.
 
Bijlagen:
SP Boxtel Verkiezingsprogramma 2014-2018. SP Verkiezingskrant 2014.

Reactie toevoegen

U bent hier