h

SP Boxtel voert campagne voor Europese verkiezingen

11 mei 2014

SP Boxtel voert campagne voor Europese verkiezingen

De Boxtelse SP-afdeling is enkele weken geleden begonnen met de campagne voor de Europese verkiezingen, die 22 mei aanstaande plaats gaan vinden.

De eerste posters zijn inmiddels al geplakt. Ook worden er 12.000 verkiezingsfolders huis-aan-huis verspreid. Ook zullen de SP vrijwilligers aanwezig zijn op de weekmarkt van 16 mei. En zullen er op verschillende plaatsen op verschillende data in het centrum en bij supermarkten SP vrijwilligers aanwezig zijn om daar campagne te voeren.

Superstaat Nee, Samenwerken Ja

De centrale leuze van de SP luidt ‘Nee tegen déze EU’. De SP is niet tegen Europa, maar wel tegen de huidige gang van zaken binnen de Europese Unie, waarbij het kapitaal de boventoon voert en er veel te weinig aandacht is voor het sociale aspect. De SP staat positief tegenover Europese samenwerking: de vrede bewaren, de welvaart bevorderen en democratische en sociale rechten beschermen. Maar juist die doelen worden door veel andere politieke partijen bedreigd met hun beleid van méér en méér Europa. Zij werken aan een Europese Superstaat waarin bureaucraten in Brussel bepalen wie een sociale huurwoning krijgt, wie er in Nederland mag werken en hoe we onze pensioenen en onze sociale zekerheid regelen. De SP verzet zich tegen politici die van Europa één land met één regering willen maken. Wij accepteren niet dat Brussel onze economie kapot bezuinigt en ons dwingt onze sociale voorzieningen te verslechteren. Samenwerken in Europa om tot wederzijds voordeel afspraken te maken over economische samenwerking en bijvoorbeeld de aanpak van vervuiling is prima. Maar we willen zelf de baas blijven over onze zorg, het onderwijs, de pensioenen en sociale zekerheid.

SP-voorzitter Teun Pijnenburg over de campagne: ‘In veel van onze contacten met mensen horen wij terug dat veel mensen tegen een grotere rol van Europa zijn. Mensen willen nu juist minder regelzucht vanuit Brussel. Het is belangrijk dat we de komende twee weken veel mensen mobiliseren om op 22 mei naar de stembus te gaan.’

Ook gaat de SP Boxtel de komende weken een speciale MKB-folder verspreiden onder het midden- en kleinbedrijf in Boxtel en Liempde.

Reactie toevoegen

U bent hier