h

SP wil einde aan overlast Vaandrig

21 mei 2014

SP wil einde aan overlast Vaandrig

De SP-fractie heeft vragen gesteld aan het college van B&W over de overlast die ratten veroorzaken in de straat Vaandrig en over de overlast die bewoners ondervinden van het speelterreintje.

Rattenplaag

Bewoners hebben al langere tijd overlast van ratten. Het lijkt er op dat de rattenplaag veroorzaakt wordt door de achter hun woningen gelegen sloot. Pogingen van bewoners om het probleem zelf afdoende op te lossen hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd. De gemeente wil vooralsnog geen actie ondernemen. SP-raadslid Rinze van der Veen stelt in de brief aan B&W dat de gemeente een verantwoordelijkheid heeft met betrekking tot de gezondheid van bewoners en vraagt aan het college om snel de oorzaak van de rattenoverlast te onderzoeken en het probleem samen met bewoners op te lossen.

Overlast speelterreintje

Een ander soort overlast bestaat uit het achterlaten van rommel en glas door wat oudere jeugd die gebruik maken van het speelterreintje. Ook is het terreintje niet sociaal veilig omdat het door een zandwal aan het oog van bewoners onttrokken word en er weinig toezicht mogelijk is. Daardoor is het speelterreintje minder geschikt om kleine kinderen te laten spelen, aldus enkele bewoners. Ook hier geldt dat bewoners regelmatig aan de bel getrokken hebben, maar tot op heden nul op rekest gekregen hebben. De SP wil dat de gemeente alsnog gaat praten met bewoners.

Klachten burgers serieus nemen

De SP-fractie is van mening dat het gemeentebestuur de klachten van bewoners serieus moet nemen. Rinze van der Veen: ‘Het nieuwe college (met daarin SP-wethouder Eric van den Broek) zegt beter te willen luisteren naar burgers en problemen samen met hen te willen oplossen. Dit is een mooie gelegenheid om deze woorden waar te maken. De SP-fractie zal er op toezien dat dit netjes afgehandeld wordt.’

 

Vragen SP-fractie

De SP stelt de volgende twee vragen aan het college:

  1. Is de gemeente bereid om de oorzaak van de overlast van ratten op korte termijn te onderzoeken en maatregelen te ondernemen ter voorkoning van de rattenoverlast?
  2. Bent u bereid om samen met bewoners of met de bewonersvertegenwoordiging te komen tot een dialoog over de inrichting van het speelterreintje en/of een plan van aanpak om de overlast terug te dringen?

Reactie toevoegen

U bent hier