h

Overlast ratten Vaandrig ligt niet aan sloot of riolering

3 juli 2014

Overlast ratten Vaandrig ligt niet aan sloot of riolering

De overlast van ratten op de Vaandrig wordt niet veroorzaakt door de sloot of het gescheiden rioolstelsel dat uitkomt op deze sloot. Dat schrijft de gemeente in antwoord op vragen van SP-raadslid Rinze van der Veen. Boosdoener blijkt een vervuild konijnenhok te zijn.

Vervuild konijnenhok boosdoener

De gemeentelijke plaagdierbestrijder heeft naar aanleiding van eerdere meldingen onderzoek gedaan, maar toen werden geen duidelijke sporen van ratten aangetroffen. Het regenwaterriool dat op de sloot uitkomt bevat geen vuil water dat ratten zou aantrekken; dat is strikt gescheiden. Naar aanleiding van de recente klachten is verder uitgebreid onderzoek gedaan, inclusief bezoeken aan alle woningen. Daarbij is geconstateerd dat met name de situatie in één achtertuin aanleiding gaf voor het aantrekken van ratten: konijnen in een vervuild hok met vervuilde ren en zelfs buiten de ren volop rommel, eten en drinken voor ratten in overvloed. De plaagdierbestrijder heeft vervolgens instructies aan de bewoners afgegeven ter voorkoming van het aantrekken van ratten. Daarmee moet het probleem uit de wereld zijn.

Overlast speelterreintje

Het SP-raadslid had ook nog vragen gesteld over het speelterreintje. De gemeente antwoordt dat dit jaar nog de grond gezeefd is om glasscherven te verwijderen. En de WSD is regelmatig ingezet om het terreintje schoon te maken van zwerfvuil. Ook zijn reparaties uitgevoerd van de speelbrug die door vandalisme was beschadigd. Als er sprake is van overlast kan de buurt contact opnemen met de wijkambtenaar.

'Gemeente verdient pluim'

SP-raadslid Rinze van der Veen is tevreden met het antwoord van de gemeente: "Het is gebleken dat de gemeente goed heeft gereageerd op signalen uit de straat. Dat mag ook wel eens gezegd worden. De gemeente verdient wat mij betreft een dikke pluim'"

 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier