h

Verkeersbord Brugstraat-Spoorstraat verplaatst

24 augustus 2014

Verkeersbord Brugstraat-Spoorstraat verplaatst

Op verzoek van enkele bewoners van de Brugstraat is het verkeersbord dat het inrijden van gemotoriseerd verkeer in de Spoorstraat verbiedt, een aantal meters naar achteren verplaatst, zodat het voor automobilisten beter te zien is. Zo hoopt de gemeente te voorkomen dat auto's vanuit de Brugstraat de Spoorstraat in rijden.

Onveilige verkeerssituatie Brugstraat

Bewoners klagen al langer over te hard rijden van auto's die vanuit de Breukelsestraat de Brugstraat inrijden. Een aantal van die auto's rijdt vervolgens de Spoorstraat in naar het station. Dit mag echter niet omdat er een verbodsbord staat, het bekende rode, ronde bord met de witte streep. Deze auto's rijden dus tegen het verkeer in de Spoorstraat in en veroorzaken daarmee een gevaarlijke situatie. Het verkeersbord stond echter op een ietwat ongelukkige plaats, namelijk aan het einde van de Brugstraat ter hoogte van een parkeerplek. Als daar een auto of busje geparkeerd staat, is het bord niet of nauwelijks te zien.

Gemeente luistert naar bewoners

SP-raadslid Dave van de Ven kaartte de zaak aan bij de gemeente en vroeg om verplaatsing van het bord een aantal meters in de richting van de Spoorstraat, zodat het beter te zien is voor automobilisten. Dave van de Ven: 'Het bord is inmiddels zodanig verplaatst, dat het beter te zien is. De gemeente heeft goed naar bewoners geluisterd. Ik hoop dat hiermee een einde komt aan het sluipverkeer en de gevaarlijke verkeerssituatie.'

Reactie toevoegen

U bent hier