h

Donderdag 4 september protestbijeenkomst Pantein-Vivent

2 september 2014

Donderdag 4 september protestbijeenkomst Pantein-Vivent

De FNV organiseert op  4 september, om 16.00 uur een protestbijeenkomt in Oss, voor en met de medewerkers van Pantein-Vivent. Tegen de dreigende ontslagen en loonsverlagingen. Deze protestbijeenkomst is niet alleen voor de medewerkers, zij verdienen de steun van iedereen. Door de plannen van Pantein-Vivent komt de kwaliteit van de thuiszorg in gevaar. Ga ook.

Het is nu of nooit. Pantein-Vivent wil loonsverlaging en ontslag in hoog tempo doorzetten, maar wij accepteren dat niet. De noodzaak hiervan is niet aangetoond en de grootste vakbond in de zorg, AbvaKabo FNV, is hier op geen enkele manier bij betrokken. Dit heeft de vakbond nog nooit meegemaakt. Afgelopen woensdag meldde de directie van Pantein-Vivent dat er tóch overleg met AbvaKabo FNV plaats kan vinden, maar tegelijkertijd wil Pantein-Vivent toch gewoon door gaan met de loonsverlaging en toch gewoon het ontslag in gang zetten. Dat is dus geen serieus overleg.

Veel medewerkers voelen zich voor het blok gesteld: loon inleveren of je baan kwijt. En dit terwijl de grootste vakbond niet betrokken was bij deze reorganisatie. Als het in andere situaties slecht gaat met een bedrijf, moeten alle vakbonden overtuigd worden van de noodzaak om te reorganiseren. Pantein-Vivent heeft niet eens met Abvakabo FNV hierover gesproken! Laat staan dat we overtuigd zijn van de (financiële) noodzaak van deze maatregelen die de medewerkers allemaal raken: je verliest loon of je baan.

Protestbijeenkomst

Kom daarom donderdag 4 september om 16.00 uur naar de protestbijeenkomst in Oss! We hebben de directie van Pantein-Vivent ook uitgenodigd om aanwezig te zijn en de reeds opgehaalde handtekeningen in ontvangst te nemen. En natuurlijk om rechtstreeks aan jullie uit te leggen waarom er geen overleg met Abvakabo FNV is gevoerd over het loon inleveren en het ontslag. Tevens praten we jullie 4 september bij over de laatste ontwikkelingen. Het is heel belangrijk dat je aanwezig bent en dat je zoveel mogelijk collega's meeneemt. Ook collega's die nog geen lid zijn van Abvakabo FNV zijn welkom!

Kom ook!


Protestbijeenkomst met o.a. overhandigen handtekeningen aan directie

Datum: Donderdag 4 september
Tijdstip: 16.00 uur
Locatie: Schadewijkstraat 8, Oss

Waarom is het huidige sociaal plan zonder Abvakabo FNV niet goed? Met dit sociaal plan wordt er helaas geen goede oplossing geboden voor jou, jouw collega’s en uiteindelijk ook niet voor jouw cliënten. Dit sociale plan maakt namelijk de loonsverlaging en het ontslag mogelijk!

Daarbij zorgt dit sociaal plan er ook niet voor dat:

  1. de kwaliteit van de thuiszorg voor de cliënten op niveau blijft;
  2. medewerkers in de thuiszorg onnodig worden ontslagen;
  3. het werken in de thuiszorg niet wordt uitgekleed tot alleen maar zwaar poetswerk;
  4. de medewerkers in de thuiszorg de gezondheid van de cliënten goed in de gaten kunnen blijven houden (signaleringsfunctie);
  5. de thuiszorgmedewerkers voldoende tijd en aandacht aan de cliënten kunnen besteden.

Tot slot… We hopen dat je met zoveel mogelijk collega’s naar de protestbijeenkomst op 4 september in Oss komt. Eventuele reiskosten worden door Abvakabo FNV vergoed. Juist nu is het tijd om op te staan en met z’n allen samen te werken voordat de ontslagbrieven bij jou en jouw collega’s in de brievenbus vallen.

Tot 4 september!!!!

Reactie toevoegen

U bent hier