h

Wijkvisies Selissenwal en Lennisheuvel vastgesteld, budget verdeelt onder wijken

10 september 2014

Wijkvisies Selissenwal en Lennisheuvel vastgesteld, budget verdeelt onder wijken

Gisteravond zijn de wijkvisies van Selissenwal en Lennisheuvel vastgesteld door de gemeenteraad. Ook waren bijna alle partijen het eens met de verdeling van 270.000 euro onder de wijken, waaronder ook Centrum-Breukelen. 

Er was veel lof onder de raadsleden voor de opgestelde wijkvisies. Ook werd er nog gesproken over de inspirerende bezoeken in juni en juli aan Lennisheuvel en Selissenwal, waar de raad kennismaakte met plannen en ideeën van enthousiaste betrokken bewoners.

Rechtvaardige verdeling

Door de verdeling van het beschikbare budget van 270.000 euro, gebaseerd op een basisbedrag per wijk en een bedrag naar rato van het aantal inwoners, kwam er 85.500 euro beschikbaar voor Selissenwal, bijna 24.000 euro meer dan het wijkplatform in hun begroting gevraagd had. Dit restant werd toegekend aan Lennisheuvel om zo meer van hun plannen te kunnen uitvoeren. Balans maakte hier bezwaar tegen en noemde het oneerlijk dat Lennisheuvel dit extra bedrag kreeg toegwezen. 

"Onbegrijpelijk", noemt Fractievoorzitter Dave van de Ven de reactie van Balans, "Selissenwal kan al zijn plannen en Centrum-Breukelen bijna al zijn plannen realiseren. Door dit extra bedrag kan Lennisheuvel iets meer dan de helft van zijn begroting realiseren. Het restant komt dus terecht waar het nodig is. Dat is toch een rechtvaardige verdeling?"

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier