h

Seizoensparkeren voor een autoluwe Markt

24 oktober 2014

Seizoensparkeren voor een autoluwe Markt

Een autoluwe Markt, het lijkt er dan eindelijk van te komen. SP-wethouder Eric van denBroek lanceerde onlangs de plannen voor seizoensparkeren op de Markt. Het plan wordt gesteund door ondernemers en bewoners. De wethouder spreekt van een doorbraak.

In de zomer autovrij, in de winter 30 plaatsen

In de zomer wordt het parkeren op de Markt niet toegestaan, in de winterperiode kunnen dertig auto's parkeren aan de zuidkant. Het plan wordt gedragen door ondernemers en omwonenden. Wethouder van den Broek: 'We hebben brainstormavonden voor betrokkenen georganiseerd en ondernemers kwamen uiteindelijk zelf met het plan van seizoensparkeren. Wanneer dat precies zal starten is nog niet bekend omdat er een verkeersbesluit genomen moet worden en daartegen kunnen bezwaren ingediend worden.' De wethouder spreekt van een doorbraak in een langlopend dossier.
Om de vijftig verloren parkeerplaatsen te compenseren zal het terrein achter 't  Strijpt in de Mgr. Bekkersstraat opnieuw ingericht worden zodat daar de capaciteit verdubbeld wordt naar 120 plaatsen.

Herinrichting Markt

Om de Markt aantrekkelijker te maken staan ook andere maatregelen op stapel. Zo komt er in het midden een waterpartij met 'spuiters' in de grond. Ook wordt er iets aan het groen gedaan om de historische gevels beter zichtbaar te maken. Tevens worden er meer fietsklemmen geplaatst. Door de autovrije Markt zijn er in de zomer meer mogelijkheden voor het houden van evenementen en kunnen er meer gezellige terrasjes komen. Deze maatregelen moeten er toe leiden dat de Markt een stuk aantrekkelijker wordt voor eigen inwoners en toeristen, hetgeen ook voor de centrumondernemers voordeel kan opleveren.  

Reactie toevoegen

U bent hier