h

Eindelijk oplossing parkeren Stationsbuurt

26 november 2014

Eindelijk oplossing parkeren Stationsbuurt

Na jarenlange discussie en stilstand in het uitwerken van de plannen komt er op korte termijn eindelijk een oplossing voor de verkeers- en parkeerproblemen in de Stationsbuurt. Vorige week presenteerde het nieuwe college in een beeldbepalende raadsvergadering een nieuw digitaal parkeersysteem, dat moet gaan zorgen voor oplossing van de parkeeroverlast in Centrum-West en de Stationsbuurt.

De bewoners wachten al jarenlang op een verkeersoplossing en ook vanuit de gemeenteraad is in de afgelopen bestuursperiodes regelmatig aan de bel getrokken voor snelle actie. Begin dit jaar in de raadsvergadering van 25 februari diende de Boxtelse SP-fractie nog een motie in, waarin de fractie het college opriep tot snelle voortgang in dit project en het naar voren halen van de parkeeroplossing voor Centrum en Breukelen. Ook in het verkiezingsprogramma van de SP was het parkeren in Centrum-West en de Stationsbuurt een belangrijk thema.

Digitaal beheer

In de raadsvergadering van vorige week presenteerde verkeersambtenaar Peter Bezema samen met onder meer vertegenwoordigers van de klankbordgroep uit de buurt, een plan voor parkeerregulering en digitaal beheer. Het plan gaat uit van snelle realisering van parkeervergunningen in diverse delen van de wijk, waardoor de bestaande parkeerproblemen direct kunnen worden opgelost. Het parkeerreguleringssysteem zal daarbij digitaal worden beheerd.

Burgerinspraak

Opmerkelijk in de presentatie was de bijdrage van twee leden van de klankbordgroep van burgers, die bij het ontwikkelen van het systeem betrokken zijn. Bewoners waren enthousiast over deze vorm van burgerinspraak, maar maanden de raadsleden wel tot snelle besluitvorming: ‘Over de burgerinspraak op deze manier zijn we tevreden, maar het wordt nu wel eens tijd dat er iets gerealiseerd wordt. We wachten nu zeker al vanaf 2010.’

Snelle actie

Wijkwethouder Eric van den Broek van de wijk Centrum/Breukelen zegde in de vergadering toe dat er snel werk wordt gemaakt van de parkeeroplossing in de Stationsbuurt: ‘Het raadsvoorstel wordt op dit moment geschreven en dat zal zeker in de loop van de maand december naar de raad gestuurd kunnen worden. Dit betekent dat na de besluitvorming de eerste helft van 2015 kan worden overgegaan tot implementatie van het nieuwe systeem.’

Meer informatie over het nieuwe systeem is terug te vinden op de website van de gemeente www.boxtel.nl.

Reactie toevoegen

U bent hier