h

SP opent Meldpunt 'Huur te Duur'

16 november 2014

SP opent Meldpunt 'Huur te Duur'

De landelijke SP heeft een meldpunt geopend voor huurders die vinden dat hun huur te duur is. Vele huurders komen daardoor in de financiële problemen. Met de meldingen van huurders kan de SP Tweede Kamerfractie aan de minister laten zien wat de dramatische gevolgen van zijn beleid zijn.

In twee jaar tijd zijn de huren gemiddeld met ruim 9 procent gestegen. Daarmee zijn de huren in 25 jaar tijd in totaal met maar liefst 62 procent verhoogd. Als het zo door gaat komt een miljoen mensen in grote financiële problemen. Toch wil de regering ook volgend jaar de huren weer verder verhogen. Dit vloeit voort uit het zogenaamde Woonakkoord van VVD en PvdA waar ook D66, ChristenUnie en SGP voor hebben getekend.

Vertel uw verhaal op www.sp.nl

De SP wil ervaringen van huurders verzamelen op het Meldpunt 'Huur te Duur'. SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut: 'Laten we alles op alles zetten om een einde te maken aan de permanente huurverhogingen en te zorgen voor meer betaalbare woningen.' De SP-fractie zal de verhalen van huurders in de Tweede Kamer brengen om zo de druk op de regering op te voeren.

SP-voorzitter Marije van Kuijk hoopt dat vele Boxtelse huurders gebruik maken van het meldpunt. Dit kan via de landelijke website van de SP www.sp.nl . De plaatselijke SP-afdeling gaat bekijken of het meldpunt een lokaal vervolg kan krijgen in de vorm van concrete acties met huurders.

Reactie toevoegen

U bent hier