h

Armoedenota unaniem door gemeenteraad aangenomen

4 december 2014

Armoedenota unaniem door gemeenteraad aangenomen

Foto: SP

Gisteren heeft de Boxtelse gemeenteraad unaniem de armoedenota aangenomen. Dit beleidsstuk regelt van 2014 tot 2018 de uitgangspunten voor het armoedebeleid. Met het aannemen van de nota bevestigt de gemeenteraad nogmaals dat het thema armoede speerpunt van beleid is en de komende jaren belangrijke aandacht van de raadsfracties gaat krijgen. De SP is uiteraard zeer blij met de aandacht voor dit onderwerp, waar de fractie altijd al zoveel aandacht voor heeft gevraagd.
 

Speerpunt

Wethouder Eric van den Broek gaf in de raadsvergadering aan dat het onderwerp speerpunt van collegebeleid is: ‘Na aantreden van het college was één van mijn eerste acties als wethouder het naar voren trekken van het armoedebeleid. We hebben toen meteen een publieksbijeenkomst georganiseerd als aftrap, om vervolgens met het armoedenetwerk hard te werken aan de actualisering van beleid.’ Het is de bedoeling van het college dat de armoedenota de komende jaren een prominente rol krijgt bij de uitwerking van beleid. ‘Het moet een dynamisch stuk worden, dat regelmatig leidt tot concrete acties en projecten uit het armoedenetwerk’, aldus wethouder Van den Broek. Het armoedenetwerk is het Boxtelse platform van armoede organisaties, een netwerk dat in het verleden door voormalig SP-wethouder Ger Wouters in het leven is geroepen. (Brabants Dagblad 9 april 2008:  Instellingen slaan handen ineen om armoede Boxtel te bestrijden)

Spervuur

Vervolgens vuurden de raadsleden een spervuur aan vragen op de wethouder af en werd extra aandacht gevraagd voor thema’s als ouderen en eenzaamheid, kinderen in armoede en de samenwerking tussen organisaties. De wethouder zegde graag toe met die thema’s aan de slag te gaan. De nota werd uiteindelijk unaniem door de raadleden aangenomen.

Concrete voorstellen

Fractievoorzitter Dave van de Ven toonde zich na afloop tevreden met de uitkomst van de discussie: ‘Armoede is voor de SP een heel belangrijk thema en op dit onderwerp kunnen we de aankomende jaren echt het verschil maken. We zullen er alles aan doen dat dit onderwerp de aandacht krijgt die het verdient. We zijn dan ook blij te horen dat het college en onze wethouder nu al meer geld heeft geoormerkt om het armoedebeleid verder voort te zetten en we zullen de komende jaren zeker nog onze bijdrage verstevigen met concrete voorstellen.’

Reactie toevoegen

U bent hier