h

Levendige discussie op MKB-avond SP

24 februari 2015

Levendige discussie op MKB-avond SP

Foto: SP

De SP Boxtel organiseerde gisteravond een speciale avond voor het midden- en kleinbedrijf (MKB). SP-Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen ging in op een aantal voorstellen die zij in de Tweede kamer gedaan heeft om de positie van kleine ondernemers te versterken. SP-wethouder Eric van den Broek presenteerde de laatste ontwikkelingen met betrekking tot het economisch aanvalsplan en het centrum.

Foto: SP

Sharon Gesthuizen

Na de pauze kwam onder leiding van Theodoor van Leeuwen een levendige discussie op gang over zowel landelijke als lokale onderwerpen. Sharon Gesthuizen heeft het boekje 'Hart voor de zaak, steun de kleine ondernemer' geschreven. Hierin staan tientallen voorstellen om de positie van de kleine zelfstandige te verbeteren. Het boekje is van 2010, hetgeen de vraag opriep of dat niet gedateerd was. Het Tweede Kamerlid kondigde aan dat er een actuele versie komt, maar stelde dat vele voorstellen nog steeds hun waarde hebben omdat een meerderheid van de Tweede Kamer deze niet ondersteund hebben. De aanwezigen kregen een gratis exemplaar van het boekje mee naar huis.   

Foto: SP

Eric van den Broek: 'ondernemers, kom met voorstellen'

De discussie over lokale zaken ging onder andere over het gemeentelijke aanbestedingsbeleid en het blauwe zone parkeren. De wethouder stelde dat hij en het college de inspraak hierover serieus neemt. Het parkeerbeleid komt in de beeldvormende raadsvergadering van 3 maart aan de orde, dan kunnen partijen daar hun zegje over doen. Op 24 maart volgt de besluitvorming over de detailhandelvisie en de herinrichting van de Markt. Op een vraag waarom het allemaal zo lang moest duren antwoordde de wethouder: 'De discussies over het centrum lopen al 15 tot 20 jaar en hebben tot weinig of niets geleid. Door de daadkracht van dit college komt er nu eindelijk schot in de zaak en kan de gemeenteraad op 24 maart een historisch besluit nemen.'

Foto: SP

Ook ging de wethouder in op de 1 miljoen die het college heeft uitgetrokken om de economie aan te zwengelen. Er is daarvan nog 800.000 euro beschikbaar voor concrete projecten, op basis van onder andere cofinanciering, dus de ondernemers moeten zelf ook meebetalen. Hij riep tot slot de aanwezige ondernemers op om nog dit jaar met concrete voorstellen te komen. 

Reactie toevoegen

U bent hier