h

15 vouchers van 1000 euro voor initiatieven centrum

20 april 2015

15 vouchers van 1000 euro voor initiatieven centrum

De eerste vier vouchers van 1000 euro voor initiatieven in het centrum zijn al toegekend. De vouchers maken onderdeel uit van de stimuleringsmaatregelen van het economisch aanvalsplan, waarvoor het gemeentebestuur 1 miljoen heeft uitgetrokken. SP-wethouder Eric van den Broek constateert dat de vouchers veel enthousiasme bij ondernemers losmaakt. 

Economische impuls voor het centrum

Een voucher is een stimuleringsbijdrage voor kleinschalige initiatieven die een economische impuls voor het centrum betekenen. Om in aanmerking te komen voor een voucher moet een initiatief in 2015 gestart en uitgevoerd kunnen worden. Er zijn 15 vouchers beschikbaar en op is op: wie het eerst komt het eerst maalt. De kleinschalige initiatieven passen prima in het uitgangspunt van het college dat het bij stimulering van de economie vooral moet gaan om concrete projecten die snel uitgevoerd kunnen worden.

Vier vouchers toegekend

Inmiddels zijn vier vouchers toegekend. Junior Kinderkamer krijgt het bedrag voor aanschaf van gekleurde ballen en een hinkelbaan voor kinderen in de Croonpassage. Ook wordt door deze stimuleringsbijdrage de beklimming van de Sint Petrusbasiliek mogelijk, een initiatief van Beleef Boxtel. Mix Market krijgt de bijdrage voor promotie en aankleding van activiteiten en Kunstcentrum Boxtel voor de activiteiten rond de verhuizing naar Villa Nimrod. Dit soort initiatieven moeten er toe leiden dat het centrum aantrekkelijker wordt en meer mensen trekt.

'Ondernemers: doe mee'

Wethouder Eric van den Broek hoopt dat dit soort initiatieven veel navolging krijgt in weer nieuwe aanvragen: 'Het is leuk om te zien dat de vouchers veel enthousiasme losmaken. Dat past helemaal bij de positieve sfeer onder veel ondernemers die graag zaken concreet aanpakken. De vouchers sluiten prima aan op die houding. Ik roep ondernemers op om mee te doen met de voucheractie en een concrete aanvraag in te dienen.' 

Reactie toevoegen

U bent hier