h

Eerste echte banen voor mensen met een beperking

23 april 2015

Eerste echte banen voor mensen met een beperking

De Boxtelse aanpak van het scheppen van extra banen voor mensen met een beperking werpt zijn eerste vruchten af. Zo werken er bij Kringloopwinkel Het GOED al mensen met een beperking en zet Milieu Service Brabant (MSB) op dit moment tien medewerkers in van de WSD. SP-wethouder Eric van den Broek hoopt dat er nog veel meer banen komen voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. 

Boxtel en Haaren lopen voorop met werkmakelaar

De gemeente moet de Participatiewet uitvoeren. Deze wet moet ertoe leiden dat meer mensen met een beperking aan de slag moeten kunnen in een reguliere baan. Ondernemers en overheidsinstellingen (UWV, WSD en gemeenten) slaan de handen ineen om samen kansen te creëren en gebruik te maken van bestaande mogelijkheden. In Boxtel en Haaren vervult Maarten Rooijakkers, zelf WSD'er en gedetacheerd bij de gemeente, de rol van werkmakelaar. Hij is de tussenpersoon tussen werknemers en werkgevers en moet vraag en aanbod bij elkaar brengen. Hij zorgt er voor dat bedrijven op een gemakkelijke manier mensen kunnen aannemen, zonder al te veel rompslomp en zij krijgen voorlichting over bijvoorbeeld subsidies. In Boxtel hebben op deze manier al een aantal werknemers met een beperking een reguliere baan gevonden bij Het GOED en MSB. Naar volle tevredenheid van zowel werknemers als werkgevers. 

Wethouder vraagt bedrijven om vacatures te melden

Wethouder van den Broek vraagt bedrijven om hun vacatures te melden bij de werkmakelaar. Hij hoopt dat genoemde voorbeelden kunnen dienen als vliegwiel, zodat andere bedrijven ook ontdekken welke kansen en mogelijkheden er zijn, waardoor meer mensen met een beperking aan de slag kunnen in een reguliere baan.

Van den Broek: 'Boxtel en Haaren zijn de enige regiogemeenten die een externe werkmakelaar aangesteld hebben en lopen daarmee voorop in het beleid om mensen met een beperking aan een baan te helpen. Er is niets mooiers dan mensen die graag aan het werk willen ook aan het werk te krijgen.

 

Reactie toevoegen

U bent hier