h

SP-wethouder Eric van den Broek deelt vouchers uit

26 april 2015

SP-wethouder Eric van den Broek deelt vouchers uit

De eerste van de vijftien vouchers van elk duizend euro, waarmee ondernemers met een bijzonder initiatief in het centrum van Boxtel ondersteund worden, werd afgelopen vrijdag onder grote belangstelling door SP-wethouder Eric van den Broek uitgereikt aan Mix Market. Later op de dag deelde de wethouder twee andere vouchers uit aan Junior Kinderkleding en het KunstCentrum Boxtel. 

Mix Market impuls voor centrum

Foto: SP

Mix Market is een soort 'tijdelijke markthal' in het leegstaande winkelpand Rechterstraat 26 waar ondernemers zich kunnen presenteren met hun producten. Het initiatief van de ondernemers Bas Doms, Monique van Rijt en Lisette Schoenmakers is gestart om leegstand in winkels tegen te gaan. Mix Market blijkt enorm aan te slaan en trekt veel bezoekers. Wethouder Eric van den Broek complimenteerde de initiatiefnemers en deelnemende ondernemers: 'We proberen sfeer en beleving neer te zetten in het centrum. Mix Market is hier een heel goed voorbeeld van.' Met het uitreiken van de voucher opende de wethouder de voorjaarseditie van Mix Market die met name in mei op vele dagen geopend is.

Foto: SP
Junior Kinderkleding

'Ondernemers: neem initiatief en dien een plan in'

Later op de dag overhandigde de wethouder vouchers aan Junior Kinderkleding en het KunstCentrum Boxtel. Wethouder van den Broek: 'Er zijn in totaal vijftien vouchers te verdelen. Ik hoop dat deze voorbeelden andere ondernemers er toe verleiden om ook een voucher aan te vragen. Ik zou tegen ondernemers willen zeggen: neem initiatief en dien een plan in.'
De vouchers maken onderdeel uit van het economisch aanvalsplan waar de politiek 1 miljoen euro voor gereserveerd heeft. De bedoeling van de vouchers is om met kleinschalige initiatieven te bewerkstelligen dat er meer te beleven valt in het centrum, zodat er veel mensen op af komen. 

Foto: SP
Kunstcentrum Boxtel

Reactie toevoegen

U bent hier