h

SP wil adviespunt kleine ondernemers en zzp'ers

24 mei 2015

SP wil adviespunt kleine ondernemers en zzp'ers

De SP-fractie heeft in de persoon van raadslid Marco Bressers per brief aan het college van B&W het voorstel gedaan om een adviespunt voor kleine ondernemers en zzp'ers op te richten. Gevraagd wordt of het college bereid is om het initiatief te nemen om een dergelijk adviespunt, naar het voorbeeld van de gemeente St. Oedenrode, in Boxtel te realiseren.Het adviespunt zou bij kleine zelfstandigen moeten gaan voorzien in de behoefte aan ondersteuning op vakgebieden, kennisvelden en gezamenlijke slagkracht op het gebied van bijvoorbeeld verzekeringen en financieringen.

1 OP DE 6 ZZP’ERS ONDER DE ARMOEDEGRENS

“Door de veranderingen op de arbeidsmarkt (o.a. Participatiewet), de aanscherping van regelgeving (bijvoorbeeld kredietverstrekking) en andere ontwikkelingen maken vele kleine ondernemers en zzp’ers moeilijke tijden door”, vertelt SP-raadslid Marco Bressers. “Uit onderzoek blijkt zelfs dat 1 op de 6 zzp’ers onder de armoedegrens leeft. Boxtel telt naar schatting enkele duizenden kleine ondernemers. Door gesprekken met boxtelse ondernemers, ondernemersvertegenwoordigers en de reacties op de door de SP georganiseerde MKB informatie-avond, hebben wij geconcludeerd dat er vooral bij kleine ondernemers behoefte bestaat aan ondersteuning en gezamenlijke slagkracht. Het zou volgens onze fractie goed zijn als de gemeente Boxtel het initiatief zou nemen om in die behoefte te gaan voorzien”, aldus Bressers.

WIN-WIN SITUATIE

Ondernemers Adviespunt in St.Oedenrode is zo’n geslaagd voorbeeld van ondersteuning voor kleine ondernemers en zzp’ers. De stichting biedt een netwerk aan van gespecialiseerde coaches waar je als ondernemer vragen of problemen aan kunt voorleggen. Bij een crisissituatie waar dringend advies nodig is, staan specialisten klaar om begeleiding te geven.  “Een dergelijk adviespunt heeft alleen maar voordelen”, vervolgt Bressers. “Kleine ondernemers en zzp'ers worden ondersteund naar zelfredzaamheid, voorkomen kan worden dat gevestigde kleine zelfstandigen in de bijstand terechtkomen, persoonlijke ellende van deze mensen kan voorkomen worden, startende zzp'ers gaan van uitkering naar werk en voor de gemeente zou het kostenbesparend zijn. Een echte win-win situatie, lijkt me”.

Reactie toevoegen

U bent hier