h

Wethouder geeft startsein voor aantrekkelijker centrum

6 mei 2015

Wethouder geeft startsein voor aantrekkelijker centrum

Foto: SP

SP-wethouder Eric van den Broek heeft vanmiddag het startsein gegeven voor het realiseren van de zogeheten route STA-P. Het doel is om de route Stapelen - Sint Petrusbasiliek een flinke kwaliteitsimpuls te geven teneinde het Centrum aantrekkelijker te maken. Van den Broek benadrukt dat het project in goed overleg met burgers, omwonenden, ondernemers en Heemkundekring tot stand is gekomen. 

Lang gekoesterde wens gaat in vervulling

Foto: SP
Bij de openingshandeling in de Clarissenstraat werd gepoogd om oude stenen uit de bestrating te bikken en kreeg de wethouder een nieuwe, donkerder steen met een sleutelmotief overhandigd door de projectleider van aannemer Heijmans. Honderd van deze 'sleutelstenen' zullen terugkomen in de bestrating van het nieuwe wegdek.

Foto: SP

Met de start van de werkzaamheden is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Al ongeveer twintig jaar wordt er in de politiek gediscussieerd over het aantrekkelijker maken van het Boxtelse centrum. In de Structuurvisie Plus van 2002 is uiteindelijk de ambitie neergelegd om van het centrum een mooi verblijfsgebied te maken. Nu de Markt eindelijk autoluw wordt kan begonnen worden met de ontwikkeling van STA-P.

Foto: SP
Wethouder van den Broek: 'Het STA-P project is van historische betekenis. Het is onderdeel van het gebied met de historische benaming Boxtel Binnen en herbergt een groot deel van het  cultuurhistorische erfgoed van onze gemeente. Bij de totstandkoming van de plannen is niet alleen de Heemkundekring betrokken, maar hebben ook burgers, omwonenden en ondernemers uitgebreid hun inbreng gehad, waardoor een breed draagvlak ontstaan is. ' 

Verdere verloop project

De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. Te beginnen in de Clarissenstraat, vervolgens de Kruisstraat en Oude Kerkstraat en als laatste de Burgakker, inclusief het plein van de bibliotheek. Er wordt naar gestreefd om de werkzaamheden af te ronden in oktober van dit jaar.

Alle informatie over het project route STA-P staat op www.routestap.nl.      

Reactie toevoegen

U bent hier