h

Kunstgrasveld voor DVG, Boxtel en ODC

1 juli 2015

Kunstgrasveld voor DVG, Boxtel en ODC

Voetbalclubs DVG uit Liempde, RKSV Boxtel en ODC krijgen elk een nieuw kunstgrasveld. Ook trekt de gemeente 100.000 euro uit voor een nieuw veld voor JRC Ducks en krijgt Marvel voor 450.000 euro in 2017 een nieuwe atletiekbaan. Het college van B. en W. (Combinatie95, SP, INbox en D66) slaagde er gisteren in om de gemeenteraad in te laten stemmen met de kadernota waar deze opvallende sportinvesteringen in vermeld staan. SP-fractievoorzitter Dave van de Ven complimenteert het college met dit huzarenstukje. 

Compliment voor college

De gemeente betaalt de twee velden van DVG en Boxtel (samen 800.000 euro) uit het restbedrag dat overblijft uit een gereserveerde investering voor de verhuizing van ODC, die niet doorging. Voor ODC blijft nog bijna 8 ton over voor een opknapbeurt van het hoofdcomplex, voor een nieuw kunstgrasveld, kleedaccommodatie en betere parkeergelegenheid. Wethouder Herman van Wanrooij (INbox) wil snel met DVG en Boxtel aan tafel en doorpakken.

SP-fractievoorzitter Dave van de Ven over de plannen: 'Het is knap hoe het college in financieel moeilijke tijden toch voldoende geld vrij heeft weten te maken voor deze forse investeringen. De SP ondersteunt deze plannen omdat sportverenigingen ook een belangrijke sociale functie in de samenleving hebben. We moeten er echter wel goed op letten dat er ook voor andere verenigingen voldoende middelen blijven.'    

Reactie toevoegen

U bent hier