h

SP-wethouder overhandigt voucher van 1000 euro voor Stapel op Sint

6 juli 2015

SP-wethouder overhandigt voucher van 1000 euro voor Stapel op Sint

Foto: SP

Wethouder Eric van den Broek overhandigde op 3 juli een centrumvoucher ter waarde van 1000 euro aan de stuurgroep die het initiatief om dit jaar het Sinterklaasfeest te vieren op kasteel Stapelen verder gaat uitwerken. De bijdrage komt uit het gemeentelijk economisch stimuleringsfonds dat bedoelt is om meer activiteiten in het centrum te organiseren. 

Paters stellen kasteel ter beschikking

In samenspraak met de paters Assumptionisten is besloten de Goedheiligman het kasteel Stapelen aan te bieden als onderkomen in Boxtel. Gedurende de periode van 16 november tot en met 3 december 2015 heeft hij hier zijn werk- en slaapplek. Sinterklaas heeft laten weten dat de ambiance van het kasteel beter bij hem als bisschop past dan het gemeentehuis waar hij tot nu toe werd ontvangen. Hij is vereerd dat het evenement de naam Stapel op Sint krijgt. 

Foto: SP

Stuurgroep en meewerkende partijen

Er is een stuurgroep bereid gevonden om het feest te gaan organiseren, bestaande uit José van der Linden, Ghislaine de Brouwer, Wim Ketelaars en Karin van Ditmars. Inmiddels zijn er al 35 vrijwilligers die mee willen helpen. Ook ondernemers, St. Lucas, media, scholen en gemeente werken mee om het feest tot een succes te maken. Wethouder van den Broek: 'Dit is een leuk initiatief met veel meewerkende partijen. Dat wil de gemeente in het kader van "meewerkend Boxtel" van harte ondersteunen. De verwachting is dat dit initiatief zo'n 150 tot 200 vrijwilligers op de been gaat brengen en zeker 1500 bezoekers zal trekken. Na de afronding van het project route STA-P in het najaar zal dit zeker loop gaan brengen vanuit Stapelen naar het centrum en omgekeerd. En dat alles in een gezellige historische Anton Pieck-sfeer!'

 

Reactie toevoegen

U bent hier