h

12 september demonstratie Red De Zorg in Amsterdam

30 augustus 2015

12 september demonstratie Red De Zorg in Amsterdam

Vakbond FNV organiseert op zaterdag 12 september een grote demonstratie tegen de zorgbezuinigingen van het kabinet VVD-PvdA. De SP ondersteunt de eisen van de vakbonden FNV en CNV en zal aanwezig zijn in Amsterdam. Het Boxtelse SP-bestuur roept mensen op om zich nog snel op te geven voor de gratis busreis naar de hoofdstad. 

Een kwart miljoen handtekeningen niet genoeg?

Het doel van de demonstratie is om vlak voor Prinsjesdag extra druk zetten op kabinet en staatssecretaris van Rijn om de bezuinigingen in de zorg alsnog te stoppen. Door de bezuinigingen krijgen honderdduizenden mensen niet langer de zorg die ze nodig hebben. Op 19 juni nam de staatssecretaris de Volkspetitie Red de Zorg in ontvangst. De petitie werd in zes weken tijd door bijna 750.000 Mensen ondertekend. Er is veel steun van organisaties en prominenten: omroep MAX, de Katholieke Bond voor Ouderen Brabant, het Landelijk Overlegorgaan Cliëntenraden, Arie Boomsma, Albert Verlinde en Humberto Tan. Omdat de Volkspetitie Red de Zorg nog niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd, is er voor gekozen om via een grote demonstratie het kabinet alsnog op andere gedachten te brengen.

Meld je aan

Bestuurslid Willem van Meurs: 'We hebben signalen dat er heel wat mensen uit Boxtel naar Amsterdam gaan. Maar dat moeten er meer worden. Daarom roep ik mensen op om zich snel aan te melden via www.fnvvoorzorg.nl/forms/red-de-zorg-demonstratie/ . Mensen krijgen dan via de mail bericht van het FNV hoe laat en waar ze moeten opstappen voor de gratis busreis.'

Reactie toevoegen

U bent hier