h

Wethouder bekijkt of boombakken in de Stationsstraat kunnen blijven

14 augustus 2015

Wethouder bekijkt of boombakken in de Stationsstraat kunnen blijven

SP-wethouder Eric van den Broek gaat bekijken of (een deel van) de boombakken in de Stationsstraat na de kermis kunnen blijven staan. Dit zal gebeuren in overleg met het centrummanagement, ondernemers en bewoners.

Ondernemers pleiten voor handhaving van de boombakken

De gezamenlijke ondernemers van de Stationsstraat hebben in een brief gepleit om de boombakken na de kermis in hun straat te laten staan tenminste totdat er een definitief plan ligt voor de herinrichting van de straat. Het geeft een gezellige sfeer in de straat en zorgt voor meer aanloop, aldus de ondernemers. Ook klanten en passanten vinden dat de boombakken moeten blijven staan, evenals bewoners. Uit een oproep van van Brabants Centrum blijkt dat veruit de meeste mensen de bakken willen handhaven. Dat is ook de tendens op Facebook. De boombakken zijn nu tijdelijk vanwege de kermis verplaatst van het Breukelsplein naar de Stationsstraat.  

Wethouder gaat onderzoeken of boombakken kunnen blijven

In een reactie stelt wethouder Eric van den Broek dat de boombakken een prachtig gezicht  opleveren. In de klankbordgroep over de herinrichting van het centrum is de suggestie om planten- en  boombakken te plaatsen al aan de orde geweest.

Van den Broek: 'De suggestie om permanent planten- en boombakken in de Stationsstraat en eventuele andere aanloopstraten in het centrum te plaatsen, zullen we heel serieus in de verdere planvorming voor het centrum meenemen. Ik zal komende week samen met betrokkenen bekijken of de boombakken in de Stationsstraat kunnen blijven staan.'

Reactie toevoegen

U bent hier