h

Ouderen boos over weghalen 'liegbenkske'

3 september 2015

Ouderen boos over weghalen 'liegbenkske'

Een aantal 'hangouderen' is in verzet gekomen nadat de gemeente op dinsdagochtend het zitbankje op de Zwaanse Brug verwijderd heeft ter voorkoming van vandalisme. Met een spandoek maakten zij duidelijk dat ze het benkske terug willen. SP-wethouder Eric van den Broek gaat volgende week woensdag samen met de ouderen op zoek naar een oplossing. 

Vandalisme drinkwatertappunt

Het drinkwaterpunt naast het zitbankje is verschillende keren doelwit geweest van vandalisme. Dat is de reden waarom de gemeente besloten heeft om het liegbenkske uit voorzorg te verwijderen. Dit had natuurlijk in overleg met de ouderen moeten gebeuren, dan was er ook niet zoveel commotie ontstaan. Facebook liep vol met allerlei commentaren en de actie van de ouderen haalde ruimschoots de pers.

Chocoladebollen op het gemeentehuis

Dinsdagmiddag gingen de wethouders Peter van de Wiel, Eric van den Broek en burgemeester Mark Buijs langs bij de vaste gebruikers van het benkske. Zij legden uit waarom de gemeente het bankje heeft laten weghalen.

Wijkwethouder Eric van den Broek: 'Het is goed dat de ouderen niet zomaar alles pikken en aan de bel trekken. Ik heb ze voor volgende week woensdag uitgenodigd om samen tot een oplossing te komen. Onder het genot van een kop koffie en chocoladebollen, want de gemeente trakteert.'

Een oplossing zal niet eenvoudig worden, want de gebruikers willen het benkske terug op de oude plek onder de kastanjeboom bij de Zwaanse Brug.

Reactie toevoegen

U bent hier