h

SP juicht terugkeer wijkagent toe

15 oktober 2015

SP juicht terugkeer wijkagent toe

De SP-gemeenteraadsfractie is verheugd dat door een nieuwe werkwijze agenten weer meer de straat op gaan om zo zichtbaarder te worden voor Boxtelse inwoners. Daarmee lijkt een lang gekoesterde wens van de SP, namelijk de terugkeer van de wijkagent, in vervulling te gaan.

Politiebureau blijft behouden voor Boxtel
De politiediensten in de Meierij zijn samengevoegd binnen de Nationale Politie. Burgemeester Mark Buijs heeft zich met succes sterk gemaakt voor het behoud van het Boxtelse politiebureau. In de nieuwe plannen krijgt het politiekantoor de functie van hoofdbureau van het basisteam Meierij.

Nieuwe werkwijze
Ook de werkwijze wordt veranderd. In de pilot Het Nieuwe Werken is het de bedoeling dat de politie in de Meierijgemeenten beter bereikbaar en beschikbaar wordt. Concreet betekent dat: de agenten gaan meer de wijken in. De Burgemeester: "Het gaat om de dienstverlening, niet om de stenen." Dat gebeurt naar het voorbeeld van St. Michielsgestel, waar dit naar ieders tevredenheid al toegepast wordt. Boxtel wordt daarmee de tweede Nederlandse gemeente waar de nieuwe werkwijze toegepast wordt. De agenten krijgen ook een plek in het gemeentehuis en in de wijken.

SP-wens gaat in vervulling
De SP pleit in de gemeenteraad al vele jaren voor de terugkeer van de wijkagent voor het vergroten van de veiligheid en leefbaarheid in de wijken. SP-fractievoorzitter Dave van de Ven: "Het is mooi dat de wijkagent eindelijk terugkeert en dat mensen hem meer kunnen zien en aanspreken, al is het natuurlijk afwachten wat er in de praktijk van terecht komt."

Reactie toevoegen

U bent hier