h

College lost probleem kinderkopjes Burgakker snel op

11 november 2015

College lost probleem kinderkopjes Burgakker snel op

Foto: SP

De donkerkleurige kinderkopjes in het smalle deel van de Burgakker die problemen veroorzaken worden zo snel mogelijk vervangen door nieuwe afgezaagde kinderkopjes, zoals die ook elders in de straat liggen. Daarmee moet de Burgakker beter begaanbaar worden voor bijvoorbeeld rolstoelen en scootmobielen. Ook de toegang tot de bibliotheek wordt beter begaanbaar voor  deze groep. Wijkwethouder Eric van den Broek (SP) en bezwaarmaker Ineke Platel zijn blij dat het probleem zo snel opgelost wordt. 

Brief Ineke Platel brengt probleem onder de aandacht

Met haar brief aan het gemeentebestuur en de media bracht ze het probleem van de kinderkopjes in het smalle deel van de Burgakker breed onder de aandacht. Er waren meer bezwaren, zij overhandigde 100 handtekeningen aan het college. Volgens hen zijn de kinderkopjes te hobbelig en moeilijk begaanbaar voor mensen in een rolstoel, zoals zijzelf. Ze daagde de collegeleden uit om een ritje in de rolstoel te maken. Wethouders Herman van Wanrooij (INbox) en Eric van den Broek ondervonden aan den lijve dat het niet goed is en dat er iets moet gebeuren. 

Foto: SP

Snelle actie college

Het siert het college dat de signalen van burgers snel opgepakt zijn en dat daadkracht getoond is door snel te besluiten dat de kinderkopjes vervangen gaan worden door nieuwe afgezaagde exemplaren. Ook de bereikbaarheid van de bibliotheek voor rolstoelen en scootmobielen wordt verbeterd door de fietsenrekken op het pleintje te plaatsen zodat  aan de bieb gaan de zijkanten gemakkelijker bereikt kan worden. Ineke Platel toonde zich tevreden met de snelle oplossing. Eric van den Broek: "De keuze van de donkerkleurige kinderkopjes is na een zorgvuldig proces van veel inspraak tot stand gekomen. Als echter blijkt dat ze in de praktijk toch te veel problemen opleveren, moet je als gemeentebestuur die signalen serieus nemen en snel tot actie overgaan. Ik weet dat bezwaarmakers erg blij zijn met de gekozen oplossing."

Felle woordenwisseling tussen SP en Balans

Ondanks het feit dat wethouder van den Broek in de gemeenteraad de toezegging had gedaan dat er maatregelen genomen zouden worden, wilde fractievoorzitter Wim v.d. Zanden van Balans toch een motie indienen. SP-fractievoorzitter Dave van de Ven noemde de motie tendentieus en overbodig, met als enige intentie om politiek te scoren, zo van: "Kijk, het is goed gekomen in de Burgakker door Balans. Daar werk ik niet aan mee." Meer partijen bestempelden de motie van Balans als overbodig hetgeen er toe leidde dat de motie uiteindelijk ingetrokken werd. 

Reacties

Ik kom dagelijks over de burgakker. In het smalle stukje in deze straat liggen inmiddels veel halve kinderkopjes los en er zijn er een aantal verdwenen. Waardoor er vrij grote gaten in het straatwerk zitten. Dit zal in de toekomst alleen maar erger worden. Het zal binnen afzienbare tijd zeer waarschijnlijk nodig zijn om dit voor de 3x te gaan her bestraten. Ik vind het mijn plicht om dit aan u te melden voordat er ongelukken gebeuren ivm het slechte straatwerk.
Fv.Heertum

Reactie toevoegen

U bent hier