h

Nieuwe Stichting Ouderen in Regie van start

2 december 2015

Nieuwe Stichting Ouderen in Regie van start

Foto: SP

Afgelopen maandagavond was de oprichtingsvergadering van de nieuwe Stichting Ouderen in Regie. Deze organisatie gaat via concrete activiteiten en projecten eigen regie van senioren stimuleren op het gebied van wonen, welzijn en zorg. SP-wethouder Eric van den Broek is vol lof over het initiatief. 

Mooi burgerinitiatief

Initiatiefnemer is Boxtelaar Ad van den Brand. De wethouders Peter van de Wiel (Combinatie 95) en Eric van den Broek waren namens het gemeentebestuur aanwezig bij de oprichtingsvergadering. Van den Broek is enthousiast over de nieuwe stichting: "De doelstelling van de stichting past uitstekend in de nieuwe Wmo en is een mooie vorm van Meewerkend Boxtel: een burgerinitiatief van onderop en de gemeente steekt de helpende hand toe met vergaderruimte, ambtelijke inzet en kennis en ervaring. Daarbij hebben we als college inmiddels ook positief gereageerd op de aanvraag van een startsubsidie. De nieuwbakken stichting kan dus volop aan de slag!"

SP-fractievoorzitter Dave van de Ven: "Een geweldig initiatief waarbij senioren in hoge mate zelf de regie in handen nemen over hoe hun wonen, welzijn en zorg er uit moet komen te zien. Ad van den Brand heeft zijn visie ook op onze bestuursvergadering gepresenteerd en het SP-bestuur was daarvan onder de indruk. Ik wens hem veel succes met de stichting."

Reactie toevoegen

U bent hier