h

SP-wethouder lovend over project Kickstarters

26 januari 2016

SP-wethouder lovend over project Kickstarters

SP-wethouder Eric van den Broek is enthousiast over het project Kickstarters. Dit is een programma waar jongeren in hun eigen tempo zelfstandig leren solliciteren en dat ontwikkeld is door een jongerenwerker van R-Newt. 

Laagdrempelig programma als eerste stap naar een baan

De nieuwe Participatiewet is bedoeld om kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt zoals mensen met een beperking, jongeren en ouderen aan een baan te helpen. In dit verband is het doel van het programma Kickstarters om jongeren van 16 tot 27 jaar in Boxtel en Haaren sneller aan een baan te helpen door hen sollicitatievaardigheden aan te bieden en te leren waar ze de vacatures kunnen vinden en wat hun eigen kwaliteiten zijn. Onder het motto: Geef je loopbaan een "kick" door te starten met Kickstarters. De jongeren kunnen elke woensdagmiddag tussen 14 en 17 terecht in Jongerencentrum B-Town in het Ursulagebouw. Ze kunnen op ieder moment instromen en hun eigen tempo bepalen. Het project is ondersteund door leerplichtambtenaren van de gemeente en komt voort uit eerdere initiatieven. Het gaat om zo'n zestig tot zeventig jongeren.

Werkmakelaar zorgt voor directe link met werkgevers

Aan het einde van het project is er een gesprek met de werkmakelaar die verbonden is aan de gemeenten Boxtel en Haaren en waar gekeken wordt naar concrete mogelijkheden voor een baan.

Foto: SP
Wethouder van den Broek: "Ik ben heel blij met de betrokkenheid van de werkmakelaar, omdat we zo een directe link hebben met werkgevers in Boxtel en Haaren. Het is een super concreet traject en dat spreekt me enorm aan. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit tot resultaten gaat leiden en dat een aantal jongeren aan een baan geholpen wordt."

Via een folder worden jongeren gewezen op het bestaan van het nieuwe project. Voor vragen kunnen jongeren contact opnemen met Meike Schreurs op meikeschreurs@contourdetwern.nl, of via 06-14765065.

Reactie toevoegen

U bent hier