h

SP-wethouder blij met stijgende belangstelling voor Boxtelse bedrijfskavels

15 februari 2016

SP-wethouder blij met stijgende belangstelling voor Boxtelse bedrijfskavels

Steeds meer ondernemers tonen interesse in een bedrijfskavel in Boxtel. De verkoop van kavels op Vorst A loopt goed. Op bedrijventerrein Ladonk, met name langs het spoor, is er nog ruime keuze, maar ook hier is belangstelling voor. SP-wethouder Eric van den Broek spreekt van een stimulans voor de economische ontwikkeling. 

Stijgende verkoop is stimulans voor de economie
De belangstelling in Boxtel groeit, ook bij ondernemers die oorspronkelijk niet uit Boxtel komen. Dit komt mede door de gunstige ligging: naast het station én tussen de Brabantse stedendriehoek Tilburg, Den Bosch en Eindhoven. Wethouder van den Broek: "Boxtel bruist van de initiatieven. De gemeente heeft prima contacten met de Service Portal Industrial Network (SPIN, voormalig werkgeversorganisatie Web) en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM). Samen proberen wij het beste uit Ladonk te halen. De stijgende verkoop van bedrijfskavels betekent een stimulans voor de economie."

Spoorzone aantrekkelijke omgeving

In 2015 is ruim 12600 m2 aan bedrijfsgrond in Boxtel verkocht en 550 m2 op Daasdonk, het bedrijventerrein van Liempde. De gemeente verwacht dat na wat extra promotie ook de kavels op Ladonk op de nodige interesse mogen rekenen. De Spoorzone is een aantrekkelijke omgeving voor zowel nieuwe als bestaande bedrijven tot milieucategorie 3.
De gemeente en SPIN willen graag in contact komen met ondernemers om plannen voor de Spoorzone te bespreken. De kavels liggen gunstig, vlakbij het station en te midden van een diversiteit aan branches, De indeling van de kavels is in overleg met de gemeente te bepalen.

Reactie toevoegen

U bent hier