h

Voorzitter Raad van Bestuur Jeroen Bosch Ziekenhuis: 'Liduina blijft in stand als kleinschalige regionale zorglocatie'

11 februari 2016

Voorzitter Raad van Bestuur Jeroen Bosch Ziekenhuis: 'Liduina blijft in stand als kleinschalige regionale zorglocatie'

De SP-fractie is gerustgesteld over de toekomst van het Liduinaziekenhuis. De voorzitter van de Raad van Bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ), de heer Buiting, antwoordt op vragen van de SP-fractie dat ook hij van mening is dat er grote kansen liggen in het in stand houden van een kleinschalige regionale zorglocatie in Boxtel. SP-fractievoorzitter Dave van de Ven vindt dit goed nieuws voor de bevolking van Boxtel en omstreken. 

SP-fractie gerustgesteld over toekomst Liduinaziekenhuis

Naar aanleiding van het verplaatsen van de operatiefunctie van Liduina naar het JBZ in Den Bosch heeft de SP-fractie vragen gesteld aan het college van B. en W. en de Raad van Bestuur van het JBZ. De wethouder heeft de SP-fractie al enigszins kunnen geruststellen over de toekomst van het JBZ. Het antwoord van de voorzitter van de Raad van Bestuur maakt een einde aan alle twijfels. Hij stelt dat er in Boxtel nog heel veel functies overblijven en dat Liduina in stand gehouden wordt als een kleinschalige regionale zorglocatie. Met het gemeentebestuur zal JBZ gaan kijken naar oplossingen die mogelijkheden bieden voor nieuwe ontwikkelingen in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).  De voorzitter, de heer Buiting, deelt niet de vrees dat in de toekomst Liduina mogelijk in toenemende mate ingevuld gaat worden door zorgaanbieders in de private zorg.

SP-fractievoorzitter Dave van de Ven is tevreden over de toezeggingen van het JBZ: "We mogen er na deze uitspraken van uit gaan dat een belangrijke zorgvoorziening als Liduina nog vele jaren behouden zal blijven voor Boxtel en de regio. Er liggen zelfs kansen voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de Wmo. Dat is goed nieuws voor kwetsbare groepen." 

Reactie toevoegen

U bent hier