h

Oude boomgaard wordt blauw-groen park

28 maart 2016

Oude boomgaard wordt blauw-groen park

Het gebied van de oude boomgaard en de vijver achter het gemeentehuis wordt omgebouwd tot een park met wandelpaden, bankjes, kunstwerken en informatieborden. SP-wethouder Eric van den Broek is verheugd over de inspanningen van de klankbordgroep en spreekt van een 'blauw-groene toegangspoort' naar het centrum.

Herinrichting dit najaar

Wethouder Eric van den Broek: “Het is de bedoeling dat er in mei een definitief plan ligt. Sociale veiligheid is nog een aandachtspunt, wellicht kunnen we iets doen met de verlichting. De herinrichting kan dit najaar van start gaan, daarvoor is 30.000 euro beschikbaar.” De wethouder roept mensen op zich bij hem te melden met goede ideeën over het realiseren van kunstwerken en de aankleding van het park. Daarvoor moet ook nog geld gevonden worden. De SP-fractie heeft in het verleden ook ideeën aangedragen voor de invulling van het gebied.

Onderdeel centrumplannen

De herinrichting van het gebied is onderdeel van een aantal plannen om het centrum van Boxtel aantrekkelijker te maken. Zo is de cultuurhistorische route tussen Stapelen en Sint Petrusbasiliek bijna afgerond. Ten tijde van het vorige college waren er plannen om ter plaatse van vijver en boomgaard een parkeerterrein aan te leggen. Verantwoordelijk wethouder van der Zanden (Balans) stuitte op felle protesten van omwonenden, organisaties en andere burgers. De SP verspreidde huis aan huis 12.000 pamfletten “Handen af van vijver en boomgaard' en trok samen met bewoners op tegen de plannen. Het college moest uiteindelijk het plan terugtrekken. 

Reactie toevoegen

U bent hier