h

Tweede Kamerlid Renske Leijten presenteert op 9 maart zorgplan SP in Boxtel

2 maart 2016

Tweede Kamerlid Renske Leijten presenteert op 9 maart zorgplan SP in Boxtel

Foto: SP

Op 9 maart organiseert de SP Boxtel een avond over de zorg onder het motto: de zorg is van ons. De bijeenkomst vindt plaats in gemeenschapshuis De Walnoot en begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

Sprekers op de avond zijn:

Foto: SP
Renske Leijten, SP-Kamerlid en woordvoerder zorg.
Zij zal ingaan op het alternatieve zorgplan van de SP dat de zorg in Nederland anders wil organiseren en dat gebaseerd is op solidariteit en samenwerking in plaats van marktwerking. De SP pleit voor één publieke landelijke Zorgvoorziening voor iedereen, waardoor private zorgverzekeraars met winstoogmerk overbodig worden. Het eigen risico wordt afgeschaft, premies worden inkomensafhankelijk en er komt één gemeentelijk basispakket, zodat in elke gemeente het recht op zorg geregeld is. Op dagbesteding en thuiszorg wordt niet bezuinigd. Het massaontslag en de loondump worden gestopt. Er komt een wettelijk basistarief zodat thuiszorgmedewerkers kunnen werken voor een fatsoenlijk loon met goede arbeidsvoorwaarden. De sluiting van honderden verzorgingshuizen is niet nodig. Het geld gaat naar de zorg en niet naar topsalarissen, management of bureaucratie. Het zorgplan is doorgerekend door het Centraal Planbureau en is haalbaar en betaalbaar.

Foto: SP
Eric van den Broek, SP-wethouder in Boxtel en onder andere verantwoordelijk voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).
Hij zal spreken over de lokale situatie op zorggebied, met name over wat er in Boxtel gedaan is om de veranderingen in de zorg op een sociaal verantwoorde manier door te voeren. Tevens zal hij ingaan op de uitdagingen die er nog liggen om de menselijke maat in de zorg te waarborgen. 

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het duo 'a dog called Bifi'

Verspreiding flyers

SP-vrijwilligers hebben duizenden flyers verspreid met informatie over het zorgplan in de wijk Selissenwal. Afgelopen zaterdag werden flyers uitgedeeld in winkelcentrum Oosterhof aan het winkelend publiek. Veel mensen lieten weten het zorgplan een goed plan te vinden.

Reacties

Mooi plan! Wie kan daar nu op tegen zijn in deze tijd van uitkleden, afbreken en winstoogmerk in de zorgsector, waar het om de zorg van de mens moet gaan en niet om de winsten van grote zorgverzekeraars die veel macht en invloed hebben op alles wat met de zorgsector te maken heeft. Marktwerking in de zorg maakt meer kapot dan ons lief is!

Reactie toevoegen

U bent hier