h

Boxtel zegt NEE tegen associatieverdrag

7 april 2016

Boxtel zegt NEE tegen associatieverdrag

Foto: SP

Ongeveer 60% van de Boxtelse stemmers hebben tegen het associatieverdrag van de EU met Oekraïne gestemd, 40% stemde voor. De opkomst was met 29,4 % bedroevend laag. SP-fractievoorzitter Dave van de Ven is tevreden met de uitslag.

Boxtel zit met een opkomstpercentage van ruim 29,4% onder het landelijk gemiddelde van 32,2%. Het percentage tegenstemmers in Boxtel (60%) ligt iets onder het landelijk gemiddelde van 62%. Het percentage voorstemmers (40%) ligt iets boven het landelijk gemiddelde van 38%. De grote vraag is nu wat het kabinet met de uitslag gaat doen. De regering en bijna alle partijen hebben benadrukt dat de uitslag serieus genomen moet worden.

SP-fractievoorzitter Dave van de Ven: “Ik bedank al onze vrijwilligers die onze campagne tot een succes hebben gemaakt. We hebben in diverse wijken flyers verspreid en bij Oosterhof flyers uitgedeeld aan het winkelende publiek. We hebben van andere partijen in Boxtel weinig of niets gezien, onbegrijpelijk. Ik ben benieuwd wat het VVD-PvdA kabinet met deze uitslag gaat doen. Wat de SP betreft moet er een veel socialer verdrag uit komen, zonder militaire samenwerking en waar vooral de gewone mensen in Oekraïne van profiteren en niet de corrupte machthebbers en multinationals.” 

Reactie toevoegen

U bent hier