h

SP-wethouder wil dat Prestatieladder Sociaal Ondernemen regionaal opgepakt wordt

17 april 2016

SP-wethouder wil dat Prestatieladder Sociaal Ondernemen regionaal opgepakt wordt

SP-wethouder Eric van den Broek heeft onlangs bij het Regionale Portefeuillehoudersoverleg Arbeidsmarkt in Uden een pleidooi gehouden voor het regionaal invoeren van de Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO) om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen. Hij mocht enthousiaste reacties ontvangen. 

De wethouder hield samen met directeur Kees van Bergen van het innovatieve bedrijf EcoTap een presentatie voor een grote club wethouders. Het onderwerp was de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In Boxtel wordt daar al veel aan gedaan en van Bergen liet zien hoe zijn bedrijf dat concreet ingevuld heeft.

Foto: SP
Van den Broek: “Ik heb collega wethouders opgeroepen nog veel meer samen te werken en van elkaar te leren op het gebied van concrete projecten. Gemeente en ondernemers moeten samen optrekken. Mijn oproep om het praktijkkeurmerk PSO voor de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (onder andere gehandicapten en jongeren) regionaal op te pakken werd zeer enthousiast ontvangen. Aan de slag dus!”   

Reactie toevoegen

U bent hier