h

SP wil 600 sociale huurwoningen voor alle woningzoekenden

1 april 2016

SP wil 600 sociale huurwoningen voor alle woningzoekenden

In de nieuwe Woonvisie kondigt het college van B. en W. de bouw aan van 400 tot 600 sociale huurwoningen voor de komende tien jaar. Gezien de enorme vraag naar betaalbare huurwoningen pleit de SP voor het maximum van 600 sociale huurwoningen voor zowel statushouders als eigen woningzoekenden. SP-raadslid Rinze van der Veen spreekt van een sociale Woonvisie. 

Boxtel heeft sociale Woonvisie

In de nieuwe Woonvisie, die nog door de gemeenteraad vastgesteld moet worden, wordt gesteld dat Boxtel in de komende tien jaar 1315 woningen gebouwd moeten worden. Afhankelijk van een aantal factoren moet daarvan 25-45% sociale huurwoningen gebouwd worden, 25% duurdere huurwoningen en 30-50% koopwoningen.

SP-raadslid Rinze van der Veen spreekt van een sociale Woonvisie: “Wij pleiten al jaren voor meer sociale huurwoningen. Eindelijk heeft dit college dat op papier gezet en moet het uitgevoerd worden. Gezien de gestegen vraag naar betaalbare huurwoningen moet wat ons betreft het maximum van 600 sociale huurwoningen gebouwd worden. Dan kunnen zowel de eigen woningzoekenden als de oorlogsvluchtelingen met een verblijfsvergunning fatsoenlijk en betaalbaar gehuisvest worden.” 

Reactie toevoegen

U bent hier