h

Geen huurverhoging voor de laagste inkomens in Boxtel

1 mei 2016

Geen huurverhoging voor de laagste inkomens in Boxtel

Woonstichting St. Joseph heeft aangekondigd dat de huren voor mensen met de laagste inkomens per 1 juli niet omhoog zullen gaan. Huurders die gebruik maken van de minimaregeling(en) van de gemeente hoeven geen huurverhoging te betalen. De andere huurders met een inkomen tot € 44.360 gaan maximaal 0,6% (de inflatie) meer betalen. Die verhoging hangt overigens af van de huurprijs die er nu betaald wordt en de kwaliteit van de woning. Passen huur en kwaliteit bij elkaar, dan komt er geen huurverhoging. SP-raadslid Rinze van der Veen spreekt van een nette regeling.
 

Goed en betaalbaar wonen.

Gemiddeld gaan de huurders van St. Joseph per 1 juli 0,8% meer huur betalen. Dit zal vooral worden opgebracht door de huurders met een hoger inkomen (meer dan € 44.360) die 4,6% meer huur gaan betalen.  Verder geldt voor alle huurders van St. Joseph dat ze vanaf 1 juli minder gaan betalen voor de maandelijkse bijdrage aan het glas- en rioolfonds. Hiermee verzekeren huurders zich voor het kosteloos verhelpen van glasschade en verstoppingen. Dat scheelt per maand € 1,30 tot € 1,50. Hiermee draagt de Woonstichting bij aan het betaalbaar houden van de woonlasten.
 
SP-raadslid Rinze van der Veen hierover: "Het is goed om te horen dat St. Joseph, tegen de landelijke trend van de afgelopen jaren in, mensen met een lager inkomen niet opzadelt met een forse huurverhoging. Door de verlaging van de maandelijkse bijdrage aan het glas- en rioolfonds, zullen de huurders met een laag of middeninkomen weinig of niets merken van hogere woonlasten. Dat durf ik gerust heel netjes te noemen. Goed en betaalbaar wonen is voor de SP sinds jaar en dag een van de belangrijkste aandachtspunten. Ik denk daarbij vooral aan de acties die wij hebben gevoerd en zullen blijven voeren. De komende tijd gaan wij bijvoorbeeld in Boxtel huurkranten verspreiden waarin aandacht wordt geschonken aan landelijke en Boxtelse ontwikkelingen op het gebied van huurwoningen."

Reactie toevoegen

U bent hier