h

De Geitenwei wordt vuurwerkvrij!

6 juni 2016

De Geitenwei wordt vuurwerkvrij!

In de raadsvergadering van dinsdag 31 mei heeft de SP-fractie, naar aanleiding van een petitie van omwonenden, aan burgemeester Mark Buijs gevraagd om een vuurwerkvrije zône te creëren rond de Geitenwei op Selissenwal. De burgemeester heeft gezegd dit voor elkaar te willen krijgen.

Motie vuurwerkvrije zones

Rond de jaarwisseling werden de dieren en omwonenden van de Geitenwei opgeschrikt door vuurwerk. Onder andere naar aanleiding hiervan is op 19 januari jl. een door de SP gesteunde motie van INbox, D66 en VVD aangenomen waarin aan het college werd gevraagd om onderzoek te doen naar het instellen van vuurwerkvrije zônes in Boxtel. Mede naar aanleiding van een petitie van omwonenden en de Stichting Geitenwei is door de SP in de raadsvergadering gevraagd naar de stand van zaken en om hierin de Geitenwei mee te nemen. De burgemeester gaf daar bij aan dat een en ander nog wel moet worden uitgewerkt, maar heeft erin toegestemd dat dit laatste zal gaan gebeuren.

Burgerinitiatief Geitenwei

Raadslid Rinze van der Veen: “De bescherming van alles wat kwetsbaar is (mens èn dier) vormt een van de pijlers van de SP. Dit mooie burgerinitiatief kan dan ook op onze warme steun rekenen. We zijn er blij mee dat het college van B&W er alles aan zal doen om er voor te zorgen dat de Geitenwei de komende jaarwisseling vrij zal zijn van vuurwerk”.

Reactie toevoegen

U bent hier