h

Voedselbank naar Molenweide

24 juni 2016

Voedselbank naar Molenweide

De Voedselbank verhuist volgend jaar juni naar een bijgebouw van woonzorgcentrum Molenweide. Zorggroep Elde verhuurt het gebouw voor zes jaar. De gemeente gaat dan de Voedselbank op een andere manier subsidiëren. SP-wethouder Eric van den Broek is blij dat de zoektocht ten einde is en is tevreden over het resultaat.

Gemeentelijke subsidie naar 220 euro per cliënt

De huidige Voedselbank aan het Ronduutje is verouderd en slecht geïsoleerd. De energierekening bedraagt 32.000 euro en wordt door de gemeente betaald. Daarbovenop komt nog een subsidie van 6500 euro. Wethouder van den Broek: “De gemeente gaat in de nieuwe situatie op een andere manier subsidiëren: een bedrag van 220 euro per cliënt. Ook de andere drie gemeenten die onder Voedselbank vallen, Sint-Michielsgestel, Haaren en Sint-Oedenrode, subsidiëren op deze manier.” 

Voedselbank kan weer jarenlang vooruit

De voorzitter van de Voedselbank, Arjen Witteveen, zegt blij te zijn met het gebouw op Molenweide, zodat de continuïteit voor vele jaren gewaarborgd is. Wethouder van den Broek: “De Voedselbank voorziet in een behoefte. Het is goed dat er nu een einde is gekomen aan de onzekerheid over een nieuwe locatie en dat er sprake is van een meer eigentijdse huisvesting.” 

Reactie toevoegen

U bent hier