h

SP start onderzoek onder verpleegkundigen in ziekenhuizen

9 augustus 2016

SP start onderzoek onder verpleegkundigen in ziekenhuizen

Marktwerking en concurrentie hebben grote gevolgen voor het personeel dat werkt in de zorg. De SP wil weten hoe zorgpersoneel deze gevolgen ervaart. Daarom starten SP-Kamerleden Renske Leijten en Henk van Gerven een onderzoek onder de verpleegkundigen die in het ziekenhuis werken. Het bestuur van de lokale SP roept verpleegkundigen van het Boxtelse ziekenhuis op om aan het onderzoek mee te doen. 

SP-Tweede Kamerlid en voormalig huisarts Henk van Gerven: “De zorg is flink op zijn kop gezet door dit kabinet. Kunnen de verpleegkundigen in het ziekenhuis de zorg leveren die zij willen leveren? Hoe gaan zij om met bureaucratie die de marktwerking met zich mee brengt? En welke gevolgen hebben alle veranderingen voor de werkdruk en de arbeidsomstandigheden in de ziekenhuizen? De vrouwen en mannen die het werk doen, weten het beste hoe de vlag er bij hangt. Zij kunnen ons, de politiek, inzicht geven in de werkdruk, bureaucratie en kwaliteit van de zorg.” 

SP-bestuurslid Willem van Meurs: “Ik roep de verpleegkundigen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, locatie Liduina, op om de enquête online in te vullen. Dat kost ongeveer 20 minuten en kan via deze link . De SP zal via een pamflet de verpleegkundigen attent maken op het onderzoek.”

Reactie toevoegen

U bent hier