h

Wethouder Eric van den Broek ontvangt resultaten enquête Stationsstraat

24 augustus 2016

Wethouder Eric van den Broek ontvangt resultaten enquête Stationsstraat

Foto: SP

De heer Pieter Tielen uit de Stationsstraat overhandigde op 18 augustus de resultaten van een enquête over de Stationsstraat aan SP-wethouder Eric van den Broek. Deze sprak zijn waardering uit voor de manier waarop belanghebbenden betrokken worden bij het aantrekkelijker maken van de Stationsstraat en gaat zeker gebruik maken van de uitkomsten van de enquête.

Gemeente wil ook aanloopstraten naar het centrum aantrekkelijker maken

Het beleid van het college van B. en W. en de gemeenteraad is er niet alleen op gericht om het compacte centrum aantrekkelijker te maken, maar ook de aanloopstraten er naar toe, zoals de Stationsstraat, Molenstraat, Fellenoord en Clarissenstraat. Op initiatief van wethouder van den Broek werd hiervoor een klankbordgroep ingesteld die samen met bewoners en ondernemers moet gaan bekijken hoe de aanloopstraten aantrekkelijker gemaakt kunnen worden voor bewoners, ondernemers en publiek. Dan gaat het om zaken als de functie van de straat, verkeer en inrichting. De wethouder: “Het college wil alle belanghebbenden betrekken bij het verbeteren van hun straten. Dan krijg je ook voorstellen die breed gedragen worden en de straten aantrekkelijker kunnen maken.”

Enquête Stationsstraat

Initiatiefnemer Peter Tielen: “De uitnodiging van de wethouder om te komen met input van de belanghebbenden van de Stationsstraat, hebben we omarmd. Je kunt wel praten over wensen, maar nog beter is om te proberen in breed verband gezamenlijk wensen te formuleren. Dan kom je verder!” Wethouder van den Broek: “Wat uit de resultaten duidelijk naar voren komt is het verzoek om de Stationsstraat levendiger te maken, aantrekkelijker  voor bezoekers en winkelend publiek. Ik heb inmiddels al een afspraak gemaakt met de initiatiefnemers om met elkaar te praten over de uitkomst van het onderzoek.” De vragenlijst is verspreid onder 46 belanghebbenden. Uiteindelijk reageerden 24 bewoners, pandeigenaren en ondernemers. Alle voorstellen worden meegenomen en in oktober besproken met vertegenwoordigers uit de Stationsstraat. Via de klankbordgroep zijn ook al gesprekken opgestart met vertegenwoordigers van de andere aanloopstraten. 

Reactie toevoegen

U bent hier