h

Wethouder pleit voor verbetering burgerinspraak WMO

8 september 2016

Wethouder pleit voor verbetering burgerinspraak WMO

Foto: SP

Deze week opende wethouder Eric van den Broek een regionale bijeenkomst voor WMO-adviesraden. De bijeenkomst stond in het teken van de evaluatie van de WMO, waarbij geïnventariseerd werd welke onderwerpen adviesraden naar de toekomst opgenomen willen zien in de actualisatie van het WMO-beleid. Wethouder Van den Broek benutte de bijeenkomst om ook iets te zeggen over de wijze waarop in Boxtel wordt geprobeerd om voortdurend mensen te betrekken bij beleid.

Foto: SP

Foto: SP
De wethouder vertelde de aanwezigen dat Boxtel weliswaar redelijk tevreden kan zijn over de respons die de gemeente vanuit cliënten terugkrijgt, maar dat er van een 'hoera-stemming' wat hem betreft geen sprake is. ‘Daarvoor vind ik dat de ambitie in Boxtel nog hoger moet liggen als het gaat om respons en terugkoppeling vanuit burgers. Ik besteed daar ook continu(e) aandacht aan met huiskamergesprekken, clientdagen, persoonlijk contact, inzet ouderen- en WMO-adviseurs, het promoten van de vertrouwenspersoon, overleg met adviesorganen en ga zo maar door. Door goed te luisteren naar mensen en daar waar mogelijk daar ook iets mee te doen, kweek je vertrouwen bij mensen. En dat moet voortdurend het speerpunt zijn.’ 

De Boxtelse wethouder kreeg veel bijval vanuit de zaal en door verschillende toehoorders werd aangehaald dat er in Boxtel veel aandacht wordt besteed aan het betrekken van burgers. Maar wat de wethouder betreft kan het ambitieniveau op dat gebied dus niet hoog genoeg zijn.

Reactie toevoegen

U bent hier