h

Geslaagde avond Nationaal ZorgFonds

27 oktober 2016

Geslaagde avond Nationaal ZorgFonds

Foto: SP

Ondanks de afzeggingen van Tweede Kamerleden Renske Leijten en Henk van Gerven is de informatieavond over het Nationaal ZorgFonds toch goed verlopen. Daarvoor zorgden verpleegkundige Mariëlla van Wijnen en Johan Koelman van het comité Nationaal ZorgFonds. De ruim vijftig aanwezigen zorgden voor een levendige discussie. 

Foto: SP

Bijna 200.000 steunbetuigingen

Op dit moment zijn er al 197.000 steunbetuigingen binnengekomen en 75.000 actiepakketten aangevraagd. Beide sprekers benadrukten gisteren dat het van groot belang is dat via het ophalen van steunbetuigingen onder de bevolking de Tweede Kamer onder druk gezet wordt om van mening te veranderen. Immers: op dit moment is 80% van de Tweede Kamer nog tegen een Nationaal ZorgFonds. Dat is des te opvallender omdat uit een peiling van Maurice De Hond blijkt dat 76%van de Nederlandse bevolking wel voor een Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico is (zie onder).

Driekwart van Nederlanders voor Nationaal ZorgFonds

Uit een peiling van Maurice de Hond van 5 september blijkt dat 76% van de 3500 ondervraagden het een goed voorstel vinden om een Nationaal ZorgFonds in te stellen, waarbij alle Nederlanders verplicht verzekerd zijn met een uitgebreid basispakket zonder eigen risico. Onder SP-stemmers is de steun met 94% het grootst, maar zelfs onder VVD-stemmers is een kleine meerderheid voor dit voorstel. Op de vraag of het eigen risico afgeschaft moet worden, ook als dat betekent dat de jaarpremie van de zorgverzekering iets verhoogd wordt, antwoordde 66% met ja, onder SP-stemmers is dat 87%. Op de vraag of de marktwerking de zorg beter, goedkoper en toegankelijker heeft gemaakt, antwoordde slechts 9% bevestigend en 80% is van mening dat dit niet het geval is.

Kom naar de landelijke manifestatie op 26 november

De eerste landelijke manifestatie van het Nationaal ZorgFonds vindt plaats op zaterdag 26 november in Den Haag. In het hele land worden bussen geregeld voor het vervoer. Het SP-bestuur roept mensen op om mee naar Den Haag te gaan. Dat kan door zich in te schrijven via www.nationaalzorgfonds.nl. Deelnemers worden op de hoogte gebracht van vertrekplaatsen  en vertrektijden in de regio.  

Reactie toevoegen

U bent hier