h

SP wil betere toegankelijkheid VVV-kantoor voor rolstoelers

8 december 2016

SP wil betere toegankelijkheid VVV-kantoor voor rolstoelers

SP-raadslid Marije van Kuijk heeft in de gemeenteraad een pleidooi gehouden voor een betere toegankelijkheid van het verbouwde VVV-kantoor voor mensen in een rolstoel. Wethouder Herman van Wanrooij zegde toe naar de situatie te willen kijken.

Wethouder gaat bekijken of toegankelijkheid verbeterd kan worden

Van Kuijk vindt dat bij de verbouwing van het VVV-kantoor in het Hofje achter het gemeentehuis meer aandacht besteed had moeten worden aan de toegankelijkheid voor rolstoelers. In het vragenhalfuurtje zei het raadslid het volgende: “Met ingang van 1 januari 2017 wordt een nieuwe wet van kracht, waarin gesteld wordt dat openbare gebouwen rolstoelvriendelijk moeten zijn. De nieuwe ingang van het VVV-kantoor aan Magdalena's  Pad echter, is voorzien van een opstapje. De oude toegangsdeur aan de andere kant heeft wel een oprijplaat, maar de kinderkopjes aldaar zijn een beperking voor rolstoelen. Ik vraag aan het college om maatregelen te nemen.” Verantwoordelijk wethouder van Wanrooij: “De nieuwe wet is van toepassing  op nieuwbouw en niet op bestaande panden. Niettemin wil ik bekijken of we de toegang kunnen verbeteren, maar dat geldt voor meer situaties. We zullen daarvoor eerst een inventarisatie maken en er ook bedrijven bij betrekken.”  Het SP-raadslid toonde zich tevreden met het antwoord van de wethouder.

Reactie toevoegen

U bent hier