h

Goed ontvangen huiskamerbijeenkomst over oud worden in Boxtel

22 januari 2017

Goed ontvangen huiskamerbijeenkomst over oud worden in Boxtel

Foto: SP

Vorige week organiseerde wethouder Eric van den Broek in wijk Oost een zeer goed bezochte huiskamerbijeenkomst met bewoners in de SIR-woningen aan de Schijndelseweg. Het concept was weer dezelfde als voorgaande keren: de wethouder nam de taart en ambtelijke ondersteuning mee en de bewoners zorgden voor de thee en de koffie. De bijeenkomst vond mede plaats op initiatief van bewoners en diverse onderwerpen op gebied van wonen, zorg en welzijn werden besproken.

Bewoners toonden zich enthousiast over de komst van de wethouder en koppelden aan het buurtbezoek van de wethouder ook een rondleiding door een van de woningen.

Ouderen zelf betrekken bij beleid

Foto: SP
Wethouder Van den Broek gaf aan veel opgestoken te hebben van het buurtbezoek: ‘We zijn met veel ouderenorganisaties hard aan de slag om het seniorenbeleid in Boxtel nog beter op het netvlies te brengen. Ik zou graag zien dat veel senioren daar zelf ook betrokken bij zouden worden. De huiskamerbijeenkomsten zijn daar een mooi instrument voor.’
In de bijeenkomst werden allerlei suggesties gedaan voor de aanpak van eenzaamheid, het dementievriendelijk maken van buurten, het betrekken en bereiken van senioren, maar ook praktische zaken, zoals het strooibeleid van de gemeente bij sneeuwval.

Wethouder Van den Broek kon meteen aan de slag: ‘Ik heb met de bewoners afgesproken dat we een actielijst maken en dat bewoners een terugkoppeling krijgen. Binnen afzienbare tijd ga ik weer eens terug naar de buurt.’

Reactie toevoegen

U bent hier